VVD stelt Kamervragen over topsalaris Giel Beelen

VVD-mediawoordvoerder Ton Elias heeft Kamervragen opgesteld over het topsalaris van VARA-dj Giel Beelen. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Volgens De Telegraaf verdient Beelen niet 440.000 euro, zoals de VARA beweert, maar 565.000 euro. En dat is ook Elias iets te gortig. “Niet al te krampachtig doen over salarissen. Maar meer dan 5 ton voor een radiopresentator bij de publieke omroep?!?“, zegt het Tweede Kamerlid van de VVD, die duidelijkheid wil van staatssecretaris Dekker.

Elias vindt het wel érg dikbetaald. “Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Nieuwe opwinding over Giel-salaris’?“, vraagt hij aan Dekker. “Klopt het in het artikel genoemde salaris? Zo ja, wat vindt u hiervan?

Hij hoopt dat Dekker iets gaat doen aan deze topsalarissen bij de NPO. “Bent u bereid om iets te doen tegen een dergelijk hoog salaris op kosten van de belastingbetaler?

Elias is het eerste Kamerlid dat vragen stelt over Beelens salaris, maar ook andere politici maken zich druk. “Als het klopt is het vorstelijk. Dit klinkt me niet als muziek in de oren“, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven bijvoorbeeld op Nu.nl.

Zijn SP-collega Jasper van Dijk: “Dat geld is bedoeld voor programma’s, niet voor presentatoren.”

PvdA’er John Kerstens noemt het bedrag ‘krankzinnig’.

De opwinding over het salaris van Beelen is vooral zo groot, omdat hij al een tijdje over zijn hoogtepunt heen is, hij radio maakt op een kwakkelend radiostation én hij is gestopt met zijn ochtendshow.

Lees ook: ‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’ (vandaag)

Foto: VARA/Hans Peter

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen