VVD stelt Kamervragen over topsalaris Giel Beelen

Geplaatst op Wed 30 Nov 2016 om 10:48

VVD-mediawoordvoerder Ton Elias heeft Kamervragen opgesteld over het topsalaris van VARA-dj Giel Beelen. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Volgens De Telegraaf verdient Beelen niet 440.000 euro, zoals de VARA beweert, maar 565.000 euro. En dat is ook Elias iets te gortig. “Niet al te krampachtig doen over salarissen. Maar meer dan 5 ton voor een radiopresentator bij de publieke omroep?!?“, zegt het Tweede Kamerlid van de VVD, die duidelijkheid wil van staatssecretaris Dekker.

Elias vindt het wel érg dikbetaald. “Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Nieuwe opwinding over Giel-salaris’?“, vraagt hij aan Dekker. “Klopt het in het artikel genoemde salaris? Zo ja, wat vindt u hiervan?

Hij hoopt dat Dekker iets gaat doen aan deze topsalarissen bij de NPO. “Bent u bereid om iets te doen tegen een dergelijk hoog salaris op kosten van de belastingbetaler?

Elias is het eerste Kamerlid dat vragen stelt over Beelens salaris, maar ook andere politici maken zich druk. “Als het klopt is het vorstelijk. Dit klinkt me niet als muziek in de oren“, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven bijvoorbeeld op Nu.nl.

Zijn SP-collega Jasper van Dijk: “Dat geld is bedoeld voor programma’s, niet voor presentatoren.”

PvdA’er John Kerstens noemt het bedrag ‘krankzinnig’.

De opwinding over het salaris van Beelen is vooral zo groot, omdat hij al een tijdje over zijn hoogtepunt heen is, hij radio maakt op een kwakkelend radiostation én hij is gestopt met zijn ochtendshow.

Lees ook: ‘Giel Beelen verdient niet 440 maar 565 duizend euro’ (vandaag)

Foto: VARA/Hans Peter
26 Reacties op “VVD stelt Kamervragen over topsalaris Giel Beelen”


 1. David

  Een overbetaalde nietsnut…

  Die Kamerleden werken over het algemeen veel harder en moeten het doen met 100 k. Verhoudingen zijn compleet zoek…

 2. Henk

  Nederland heeft behoefte aan afgoden vandaar zo’n salaris.
  Dat is zo’n 40 duizend euro’s per maand!
  Hier word ik nou boos om, waarom moet we voor die man werken (ons belastinggeld wordt verkwist).
  Waarom wordt ons belastinggeld gedoneerd aan deze man?
  Alsof de wereld vergaat als hij stopt. Duhh

 3. Don

  Terecht, gelijk met minstens 75% verlagen!

 4. Bye bye

  En terecht. Overbetalen doen ze maar bij de commerciëlen en de Europese Unie.

  Maar ze mogen ook wel eens vragen stellen waarom Elias in z’n eentje de plek van twee kamerleden inneemt.

 5. Eric

  Hij heeft het geld hard nodig om zijn tuinman, kok, kapper, en opticien te betalen.
  Daarom verdient hij een speciale behandeling, alleluja.
  Slimme rijkaard en domme belastingbetalers.
  Als wij slim waren dan hadden we dit geweigerd.

 6. Eric

  Salaris over de top, zou je bedoelen.

 7. Anonymous

  Beelen én Elias moeten dood.

 8. mark

  Als hij al mer verdient dan wat de vara zegt, wat “verdienen” pauw,witteman en van nieuwskerk dan wel niet? Een miljoen?

 9. Sven

  Tja, in zijn laatste dagen moet hij iets doen.
  Wel terecht overigens.

 10. Marc E. Putto

  Schande!

 11. Jantje

  Belachelijk dat er bij de NPO uitzonderingen worden gemaakt. Ook in ander semi publieke sectoren zijn er ‘bijzondere talenten’ en personen die het verschil maken en daar zijn geen uitzonderingen mogelijk op de Balkenende norm.

  Komt nog eens bij dat dit alleen maar hun basis salaris is.Meeste hebben een BV er naast waar ze met snabbelen het echte grote geld binnen halen. Hun NPO werk is alleen maar uithangbord voor hun eigen bedrijf

 12. Ellen

  Verdient hij dat nu nog steeds dan? Hij is toch gestopt met zijn ochtendshow?

 13. PeDante lul

  Dikke vette trol van de VVD hou nou je schijnheilige mond want je wist dit al 5 jaar hypocriet.

 14. Frans

  Knap dat hij dat voor elkaar gekregen heeft, en dan nog af en toe vanuit zijn nevenbedrijf een factuurtje sturen voor aan tafel zitten bij DWDD

 15. Marcel

  Wat een hoop boter bij al die politicie zeg, als ze vinden dat hij daar recht op heeft, dan zal dat zo zijn. Wie zijn wij, en politiek Den Haag dus, om hier iets van te vinden?! Wat een populisme, bah.

 16. Brian

  @Marcel. Tweedekamerleden verdienen aanzienlijk minder dan dit en ook minder dan ze in het bedrijfsleven zouden kunnen verdienen. Ze werken veel harden en ook op zeer onregelmatige tijden. Tel daarbij op dat ze doorgaans door dit soort verschillige Varamiljonairs vanuit een zogenaamd ethisch superieure positie in talkshows worden benaderd. Is zo’n reactie dan niet op z’n minst een beetje begrijpelijk?

 17. Panda

  Dat hij over zijn hoogtepunt heen is is een mening, geen feit mediacourant. Is dus geen argument. Bovendien: kamervragen door een iemand die door zijn partij al op een zijspoor is gezet: beef en sidder.

  Het is en blijft een kwestie van marktwaarde. Wel apart dat de grootste verdieners bij de socialistische Vara zitten.

 18. Bizar

  Dit is toch allang bekend? typisch politiek om dan weer Kamervragen over te gaan stellen. Pak het aan en stel maximale grenzen aan salarissen in de semi publieke sector bij wet.

  Krijg altijd wel een raar gevoel als figuren als Giel en Matthijs zich zogenaamd zo sociaal betrokken voelen met dat soort salarissen. Links lullen en rechts vullen.

 19. Anonymous

  @Brian
  Maar de wachtgeldregeling is royaler dan jij of ik ooit kunnen verwachten als we werkloos raken .

 20. Otto Groeneveld

  Hij kan dit jaar wel een paar ton doneren voor het glazen huis.

 21. BBcee

  Laatste gerucht:
  de VVD stopt er mee. De rechtervleugel gaat naar de PVV en de linkervleugel naar D66 of GroenLinks.

  De VVD wilt hierbij een voorbeeld geven en kostenbesparend te zijn.

 22. Brian

  @Anonymous
  Daar heb je zeker gelijk in. Op dat punt hebben zij weer uitstekend voor zichzelf gezorgd.

 23. Andre de burk

  Je zal toch met je kleine wao tje lid zijn van deze club, zou het toch zeer snel overwegen om mijn lidmaatschap op te zeggen, deze onbetrouwbare club kan je niet serieus nemen, nou Felix kom op met je commentaar, farizeeers gewoon.

 24. Kaaskijker

  Wist toch off the record iedereen? 3FM leunt qua bekendheid zwaar op Giel Beelen. Hij is de meest aansprekende dj met zijn voormalig ochtendprogramma, het Glazen huis, op Pinkpop, in DWDD, De Beste Singer Songwriter van Nederland, etc.

 25. Bas

  “Anonymous
  woensdag 30 november 2016 om 11:15
  Beelen én Elias moeten dood.”

  En jij bent een enorme digitale tokkie… Jouw soort moet gewoon vervolgd worden. Je levert geen bijdrage aan een discussie maar slingert gewoon dommigheid de wereld in. Wat je ook van zijn exorbitante salaris vindt, je kunt dat niet zomaar zeggen.

 26. b

  Jammer dat kamerleden alweer naar geruchten luisteren terwijl de VARA zojuist heeft bericht dat het verhaal de groots mogelijke onzin is . Elias staat niet meer op de VVD lijst voor de verkiezingen in 2017 en wil blijkbaar op alle terreinen nog even onrust stoken. De Telegraaf hoef ik niets meer over te zeggen na de zoveelste zeperd dit jaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.