Winston: ‘Er is gevochten om SBS 6-show Ninja Warrior’

Geplaatst op wo 30 nov 2016 om 13:07

Het hitformat Ninja Warrior is niet zonder slag of stoot naar SBS 6 gegaan. Er is om gevochten tussen de omroepen. Dat vertelde Winston Gerschtanowitz dinsdag in RTL Live. Gerschtanowitz werkte tot voor kort bij Talpa, die het programma in ons land gaat produceren. Het programma is een internationale hit en wekte interesse bij meer partijen dan alleen SBS. “Het is een programma waar om gevóchten is in de televisiewereld, weet ik dan toevallig. Iedereen wilde het hebben.”

En SBS heeft het“, aldus Kim-Lian van der Meij, die de show samen met Dennis van der Geest gaat presenteren. “Het programma is een hype in het buitenland.

Het is een programma waarin sterke mensen een parcours afleggen. “Dat parcours is bijna onmenselijk. Je hebt bovenmenselijke krachten nodig om dat parcours af te maken. Er zijn mensen die er al jaren voor aan het trainen zijn. De nadruk in dit programma ligt op hoe knap het is van mensen om dit parcours af te leggen.”

Daarmee verschilt het programma van Wipeout, dat vooral draaide om het uitlachen van vallende mensen. “Natuurlijk mag er een keer gelachen worden als het niet lukt, maar de nadruk ligt op de bewondering voor als het wél lukt.”

Ninja Warrior is ergens komend seizoen te zien op SBS 6. Daarmee voegt Nederland zich volgens de zender bij de groep van 157 landen die het programma al uitzenden.

Lees ook: SBS 6 met Wipeout-achtige show Ninja Warrior (8 juli)

Foto: ITV
20 Reacties op “Winston: ‘Er is gevochten om SBS 6-show Ninja Warrior’”


 1. Sjaak

  RTL kennende maken ze nu een rip off waar ze geen licentie voor hoeven te nemen. Fight, Fight, Fight. Gepresenteerd door een irritant lachende neger en een dom blondje.

 2. Thomas

  Flop flop

 3. Stef

  Sbs dus flop

 4. Sjoerd

  Ik ben wel benieuwd naar dit programma, ik vind de Amerikaanse Versie ook heel leuk…

 5. Bart Wijnen

  En weer is een geniaal duo ontsproten aan de creatieve masterminds bij SBS: Kim-Lian van der Meij en Dennis van der Geest…? Hoe bedenk je het.

 6. Rutger

  Hahahaha, 157 landen, 36 grammy’s en ontelbare eervolle vermeldingen. Voor wat: een programma waarover niet meer te melden is dan dat mensen een parcoursje afleggen.

  ZIT GEEN HOND OP TE WACHTEN EN GAAT FLOPPEN.

 7. OMG

  Past dit nu bij het profiel van SBS terug als Volkse zender? Het zwalkende beleid van de zender is het grote probleem van de wisselvalligheid in de kijkcijfers. Aan de ene kant wil het geen brede familiezender zijn, maar aan de andere kant toch weer wel. Er zit gewoon geen rode draad in de programmering, van kwaliteitsseries tot Hart van Nederland en Irene in Bed naar de Toppers en dan nu Ninja’s.

  Als SBS écht een volkse zender wil zijn, wil ik dat ook terugzien in de presentatie. Waarom geen talenten van regionale televisiezenders contracteren? Frisse, nieuwe talentvolle gezichten die in de regio al zich hebben bewezen ipv tweederangs presentatrices als Kim Lian. Sluit contracten met provinciale commerciële zenders en breng Regio Nieuws, aangevuld met nationaal nieuws. Ga de straat op en portretteer doodnormale mensen. Een show als ‘ff geen cent te makken’ is SBS, investeer in dergelijke formules. Een dramaserie over Volendam. Een ‘Ik hou van Holland’ achtige show ín het land, desnoods in de wei tussen de koeien etcetera.

 8. ron

  Volgens mijn moet Winston Gerschtanowit hier over zijn mond houden. Hij werkt dan niet meer bij Talpa maar mag dit niet naar buiten brengen. Of is hij toch ontslagen bij Talpa en is dit zijn wraak

 9. Anoniem

  Ach met Kim-Lia, nou dan weten we welof dit een hit wordt of niet……even goed nadenken…..nog even nadenken…..ja….ja….FLOP!

 10. Justin

  Lijkt me leuk en ik kijk er naar uit.

 11. Wibo TROS Aktua

  Doet me denken aan een AVRO programma De sterkste man van Nederland, met Jos Kuyer. Wie zit er op zoiets te wachten ?

 12. wim

  Die vreselijke Dennis van der Geest die best leuk judo kan maar echt niet kan presenteren.KROMME TENEN!

 13. Mark

  Op RTL 4: HIT, ongeveer 1,5 – 2 miljoen kijkers (ligt aan de dag)

  Op SBS 6: eerst aflevering boven 1 miljoen, weken erna zakt het tot een triest dieptepunt richting 350.000 kijkers, zoals alle nieuwe formats op 6.

 14. Piet

  Als RTL het had gekocht, was Ome Sjon ongetwijfeld met een rip-off gekomen.

 15. Tim20 MJ

  Dit valt wel te prijzen. SBS moet zich nooit meer focussen op zangtalentenjachten etc., op dat gebied kunnen ze toch nooit tegen RTL4 op. Met dit soort shows bieden ze een alternatief voor het talent-amusement bij de concurrentie. Met ‘Wedden Dat’ zijn ze al een goeie richting ingeslagen.

  Waar Nederland nu op zit te wachten is een praatprogramma met de gewone mens. Lagerhuis-achtige setting of anders met vaste gasten die niet tot ‘de elite’ behoren. Annabel Nanninga, Wierd Duk, Syp Wynia, Afshin Ellian, etc.

  Verder Jensen terugbrengen (waarom niet op SBS6 tweewekelijks?) en vooral doorgaan met programma’s als Moord of Zelfmoord en Graf Zonder Naam etc.

 16. Laurens

  @ Mark;
  Ik verwacht hetzelfde verloop als Hole in the Wall.
  Alleen dit is nog zonder BN-ERS.
  Qua look andere feel past dit ook meer bij Veronica, alleen daar is t te duur voor.

 17. danny visser

  Wat een stel kleine kinderen hier zeg om gelijk al weer te zeggen Flop Flop.
  Het is in 156 landen al een succes waarom zou het hier niet kunnen en ook op SBS6. De maandag is ook goed tegenwoordig en het kan dus gewoon op die zender. De mensen moeten eens ophouden met dat achterlijke gedoe om dingen af te zeiken voor het ook maar op TV is geweest.

 18. Anoniem

  SBS kennende zal het wel zoiets worden als Ninja Warrior UK in plaats van American Ninja Warrior. Zoek het maar op op YouTube, het verschil is duidelijk. NW UK is een Wipeout achtige versie van ANW, welke véél heftiger is. Denk ook niet dat de Nederlandse versie deelnemers zal hebben die later mee gaan doen in Team Europe in het jaarlijkse wereldkampioenschap georganiseerd door de Amerikanen.

 19. Dion

  Ben meestal meteen geneigd te zeggen dat het een flop wordt aangezien SBS6 het heeft gekocht. Ik heb het programma echter gezien in Duitsland en het is echt waanzinnig leuk. Presentatie is niet zo heel belangrijk want het gaat geheel om de kandidaten. Ik geef SBS voor het eerst een kans.

 20. Laurens

  Nu maar hopen dat ze dit niet in het weekend zetten. Hier sneeuwr het onder door de grote shows van RTL!

  @Dion; presentatie is altijd belangrijk, alles moet kloppen in een programma.
  Daarom snap ik de keuze van Dennis vd Geest niet. Geen presentatietalent.
  Hetzelfde geldt voor het programma met die oudjes. Had dat met Victor Brand gedaan.
  Arie Boomsma had ik dan nog een logischere keuze gevonden op Ninja Warrior.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.