Winston: ‘Er is gevochten om SBS 6-show Ninja Warrior’

Het hitformat Ninja Warrior is niet zonder slag of stoot naar SBS 6 gegaan. Er is om gevochten tussen de omroepen. Dat vertelde Winston Gerschtanowitz dinsdag in RTL Live. Gerschtanowitz werkte tot voor kort bij Talpa, die het programma in ons land gaat produceren. Het programma is een internationale hit en wekte interesse bij meer partijen dan alleen SBS. “Het is een programma waar om gevóchten is in de televisiewereld, weet ik dan toevallig. Iedereen wilde het hebben.”

En SBS heeft het“, aldus Kim-Lian van der Meij, die de show samen met Dennis van der Geest gaat presenteren. “Het programma is een hype in het buitenland.

Het is een programma waarin sterke mensen een parcours afleggen. “Dat parcours is bijna onmenselijk. Je hebt bovenmenselijke krachten nodig om dat parcours af te maken. Er zijn mensen die er al jaren voor aan het trainen zijn. De nadruk in dit programma ligt op hoe knap het is van mensen om dit parcours af te leggen.”

Daarmee verschilt het programma van Wipeout, dat vooral draaide om het uitlachen van vallende mensen. “Natuurlijk mag er een keer gelachen worden als het niet lukt, maar de nadruk ligt op de bewondering voor als het wél lukt.”

Ninja Warrior is ergens komend seizoen te zien op SBS 6. Daarmee voegt Nederland zich volgens de zender bij de groep van 157 landen die het programma al uitzenden.

Lees ook: SBS 6 met Wipeout-achtige show Ninja Warrior (8 juli)

Foto: ITV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen