Ruzie Albert Verlinde en Erland Galjaard in TV Kantine

De ruzie tussen Albert Verlinde en Erland Galjaard over de nieuwe koers van RTL Boulevard werd zaterdagavond nagespeeld in een door bijna één miljoen mensen bekeken aflevering van De TV Kantine. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Verlinde en Galjaard kregen in de lente van 2015 bloedbonje, toen de RTL-programmabaas zijn plannen voor een nieuw, positief RTL Boulevard bekendmaakte. Het nieuwe Boulevard is inmiddels een feit en Verlinde is er niet meer bij.

De TV Kantine liet zaterdag zien hoe Verlinde, vermomd als Darth Vader, op het matje werd geroepen door Galjaard. “Hé, there is a great disturbance in The Voice“, begon de tv-baas.

Verlinde: “Ja, die stotterende lieve Sanne is inderdaad niet te doen. Ik zal er een venijnig itempje aan wijden in Boulevard.”

Galjaard: “Dat vind ik niet leuk, dat vind ik niet goed, dat is nou precies wat ik bedoelde: dat negatieve moet ervan af. Ik wil het allemaal positiever. Ik ga je vervangen. Door Luuk, die die flauwe filmpjes aan elkaar praat in RTL Late Night.”

Verlinde: “Luuk Ikink, die heb ik zelf ontdekt! Heb ik nou gewoon mijn eigen graf gegraven? Waar kan ik in godsnaam mijn eigen toko nog promoten?

Galjaard stelt RTL Live voor. Verlinde: “Dan zal ik mezelf keurig terugtrekken en zeggen dat ik vijftien práchtige jaren heb gehad bij Boulevard. Maar jij en ik weten: dit is oorlog!

Later is te zien hoe Galjaard zijn zenderster tegen de grond werkt. “Het wordt tijd dat je je ware gezicht laat zien Albert, maar dan om vijf uur, in plaats van half zeven.

Is dat geen gezichtsverlies?“, zegt Verlinde.

Galjaard: “Ik vind het leuk, ik vind het mooi. Naar SBS: dat vind ik pas gezichtsverlies. RTL Live ga je doen. May the kijkcijfers be with you.”

Lees ook:
Albert besloot op te stappen na ergernis in december (1 november)
Albert Verlinde: ‘Prima dat Erland niet op afscheid was’ (24 oktober)
Beau snapt dat Albert geen zin had in kleinere rol (21 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen