‘Ivo Niehe moet Televizier Oeuvre Award krijgen’

AvroTros-ster Ivo Niehe heeft recht op een Televizier Oeuvre Award. Dat zegt Fons van Westerloo, voormalig baas van RTL én SBS, in zijn column in De Telegraaf. De Televizier Oeuvre Award is sinds 1964 drie keer uitgereikt: in 1974 aan Willem Duys, in 2009 aan Mies Bouwman en in 2015 aan Linda de Mol. En als het aan Van Westerloo ligt, voegt Niehe zich bij dat rijtje. “Ik dicht hem niet alleen elke denkbare tv-prijs toe, maar het liefst ook een honoraire Televizier-Ring“, zegt hij.

Niehe staat al jaren aan de top, zonder dat hij zich hoeft uit te sloven in het arena van de praatprogramma’s, aldus Van Westerloo. Hij merkt op dat Niehe niet in het ‘DWDD-grachtengordelkliekje’ zit. “Als iemand in Hilversum een stabiele, hoogkwalitatieve uitstraling heeft, dan is het Ivo Niehe.”

Een echte vakman, stelt hij. “Geen andere Nederlandse interviewer die zoveel grootheden, met name internationaal, heeft mogen ontmoeten en ondervragen.”

Bovendien spreekt Niehe zijn talen vloeiend. “Wat enorm helpt bij het ’raken’ van de bijzondere mensen met wie hij spreekt.

De Telegraaf-column van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen