Cornald Maas verbaasd dat tv-show Gordon door mag

Cornald Maas is er verbaasd over dat Gordons programma Nooit Meer Naar Huis groen licht heeft gekregen van RTL 4 voor een derde seizoen. Dat laat de AvroTros-presentator weten op Twitter. Nooit Meer Naar Huis stelde de afgelopen weken zwaar teleur op de maandagavond van RTL 4. “Nieuwe RTL 4-logica: Nooit Meer Naar Huis met op prime time 584.000 kijkers krijgt een vervolg en de Jopie Parlevliet Show met 1,2 miljoen kijkers wordt geskipt“, aldus de NPO-presentator.

De seizoensfinale van Nooit Meer Naar Huis trok deze week slechts 584.000 kijkers naar RTL 4, goed voor 9 procent marktaandeel. De kleinere concurrent SBS 6 kreeg ruimte om te scoren en noteerde met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak gelijktijdig 1,1 miljoen kijkers (17 procent).

De Jopie Parlevliet Show sloot in oktober af met 1,2 miljoen kijkers, maar wordt wel van de buis gehaald. Volgens RTL 4 is het kijkerspubliek van het programma te oud.

Gordon wordt dus beloond voor slechte kijkcijfers. Het is een meevaller voor de presentator, want vorige week greep hij met zijn Geer & Goor-show naast de Gouden Televizier-Ring.

Het is terecht dat niet hij, maar Floortje Dessing won, vindt Maas. “De uitverkiezing van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is het perfecte antwoord op navelstaarderij en schreeuwerige polarisatie.

Gordon en Maas zijn geen vrienden van elkaar sinds De Toppers in 2009 naar het Eurovisie Songfestival gingen en Maas als Songfestival-commentator zijn wantrouwen uitsprak. “Als ik bij Edwin Evers in het radioprogramma zeg dat De Toppers het misschien nog zwaar zullen krijgen in de competitie, wordt zo’n behoedzame opmerking mij door Gordon al niet in dank afgenomen – laat staan wat er zou gebeuren wanneer ik had gezegd wat ik van Shine vond“, zei hij destijds in Trouw.

Hij is een aandachtstrekker, zei Maas in hetzelfde interview. “Ik vind het haast zorgwekkend om te zien hoe iemand als Gordon wekenlang met allerlei dingetjes het nieuws kan bepalen. Het lijkt wel alsof hij een eigen persbureau heeft. Wéér een persbericht van Gordon. En wéér huppelt iedereen erachteraan. Gênant.

Update 12.25 uur – Lees ook: Gordon slaat keihard terug naar Cornald Maas

Foto: AvroTros/Nico Kroon

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen