Dieuwke Wynia nodigt Zaanse Haki uit in laatste DWDD

Dieuwke Wynia is vandaag voor het laatst actief als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door. De steun en toeverlaat van Matthijs van Nieuwkerk zwaait af na de eerste media-uitzending van dit televisieseizoen. Voor deze special heeft Wynia onder meer Haki uitgenodigd, die onderdeel uitmaakt van de beruchte Zaanse hangjongerengroep. Haki durfde het aan om zonder zonnebril in Pauw te gaan zitten, verscheen ook voor de camera van PowNews en zit nu aan tafel in DWDD.

Zaanse Haki komt niet alleen, want hij zit aan tafel met Kees de Koning, eigenaar van platenlabel TopNotch. Hij is ook bekend als de manager van Anouk.

De Wereld Draait Door besteedt aandacht aan de Zaanse hangjeugd, omdat zij de afgelopen maand prominent te zien waren op televisie. Hun wijk Poelenburg werd namelijk landelijk nieuws door de vlogs van Ismael Ilgun.

Volgens de media waren er grote problemen, Rutte noemde de jongeren ‘tuig van de richel’ en de term treitervlogger werd geboren. Volgens Haki is er helemaal niet zo veel aan de hand en is de hele affaire simpelweg opgeblazen door de media.

Voor Wynia is het een vreemde dag, die de waan van de dag overstijgt. “Na 11 jaar komt er een eind aan. Het is een rare dag“, twittert ze.

Wynia stopt met DWDD omdat ze toe is aan een nieuwe uitdaging. Haar opvolger begint maandag en is naar verluidt een prutser.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen