‘Opvolger DWDD-baas Dieuwke Wynia is prutser’

Foto: RVDMarco Versluis, opvolger van Dieuwke Wynia bij De Wereld Draait Door, is een prutser. Dat stelt weblog GeenStijl. De VARA heeft vandaag bekendgemaakt dat Wynia opstapt en dat Versluis haar plaats per 1 oktober inneemt. GeenStijl: “In de VARA-wandelgangen wordt daar somber op gereageerd. Versluis kan namelijk niks. Bewijs: hij zat achter dat episch gefaalde pop-up restaurant. En voor hij bij DWDD zat, pleegde hij met wat faalformats euthanasie op de carrière van Paul de Leeuw.

De kijkcijfers van De Wereld Draait Door zijn aan de start van dit seizoen flink lager dan normaal. Volgens GeenStijl is men uitgekeken. “Het format is machinaal geworden, niet echt, alle spontaniteit is doodgeregisseerd en kapotgeknuppeld door de autocue.

Het vertrek van Wynia is opvallend, omdat presentator Matthijs van Nieuwkerk altijd heeft geroepen dat hij gaat als zij gaat. Eind 2011 hield hij haar overstap naar de BNN-directie tegen. Van Nieukwerk destijds: “Als Dieuwke naar BNN was gegaan, was ik gestopt met DWDD. Beter kan ik haar belang voor mijzelf en het programma niet uitdrukken. Ik was natuurlijk blij voor haar, maar wist in diezelfde seconde: ik stop.

GeenStijl vermoedt dat Van Nieuwkerk ermee op gaat houden. “Educated guess: Als hij vertrekt, wordt Claudia de Breij zijn opvolger.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen