FOX-talentenjacht heeft zelfde opzet als K3 Zoekt K3

Het format van de tv-show K3 Zoekt K3, die vorig jaar te zien was op SBS 6 en het Vlaamse VTM, vormt de basis van de nieuwe talentenjacht op FOX. Dat heeft presentator Jim Bakkum gezegd op 100% NL. In de nieuwe FOX-show, een samenwerking met VTM, wordt gezocht naar dé nieuwe boyband van de lage landen. “Het wordt dezelfde opzet als het programma K3 Zoekt K3, alleen dan met een iets andere doelgroep. Het wordt ook gemaakt door hetzelfde team en samen met VTM.

Het is dus een beproefd concept, aldus Bakkum. “De kandidaten komen op, zingen voor een publieksjury en die stemmen of ze door mogen naar de echte jury. Als ze door mogen gaan ze door een grote wall en dan gaan ze zingen voor een echte jury.”

Wie er in de jury zit is nog niet bekend. “Dat wordt binnenkort bekend. Ik kan wel zeggen dat het zal bestaan uit serieuze mensen uit de muziekbusiness.

Het wordt volgens Bakkum een ander programma dan The Next Boy/Girl Band op SBS 6. “Wij zoeken echt naar een jongensband. We gebruiken het woord boyband niet, omdat er dan een verkeerd beeld wordt geschept. Wij zijn juist niet op zoek naar het perfecte plaatje. We zijn echt op zoek naar de Ed Sheerans het liefst. Het kan alle kanten op.

Bakkum vindt het leuk om aan de slag te gaan voor een relatief kleine zender. “Iedereen kent FOX wel, maar iedereen heeft ook zoiets van: dat is toch iets met sport? Ik ken het toevallig wel al van de films en series.”

Hij heeft geen exclusief contract getekend. “Het is geen exclusiviteitscontract, dus feitelijk kan ik dingen voor andere zenders doen, maar dat is vanuit hen zeker niet de intentie en het speelt ook niet in mijn hoofd.”

Ik ga me echt richten op FOX. FOX gaat een nieuwe koers varen het aankomende jaar en ik ben nu het gezicht daarvan geworden. Ik wil me daar ook echt wel in gaan verdiepen en erin investeren.”

Foto: Sofie Silbermann/SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen