Farid Azarkan na aanval op media weg bij RTV Utrecht

Farid Azarkan, samen met onder meer Sylvana Simons onderdeel van de allochtonenpartij DENK, stopt per direct als stamgast bij het RTV Utrecht-nieuwsprogramma U Vandaag. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Azarkan vindt zijn tv-optredens bij de omroep niet meer te verenigen met zijn functie bij de nieuwe politieke beweging DENK. “Aanleiding is het veelbesproken filmpje dat maandag op de Facebook-pagina van DENK werd gezet“, laat de omroep weten.

In het filmpje, dat onbewerkt kan worden uitgezonden in DWDD’s slotrubriek Lucky TV, uit Azarkan samen met zijn drie partijgenoten forse kritiek op Nederlandse journalisten.

Azarkan zou dinsdag stamgast zijn in U Vandaag, maar hij vertelde enkele uren voor de uitzending dat hij niet over het filmpje wilde praten. “De redactie van RTV Utrecht besloot daarom een andere stamgast uit te nodigen. Vervolgens liet Azarkan weten definitief te stoppen met U Vandaag.”

In U Vandaag zit iedere dag een prominente Utrechter als stamgast om zijn of haar mening te geven over het nieuws en om een actueel onderwerp in te brengen.

Azarkan was een jaar stamgast. Hij vervulde die rol vooral vanwege zijn werkzaamheden voor het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, een organisatie die in Utrecht zit.

Het veelbesproken filmpje van DENK bleek vandaag een preventieve aanval op het NRC Handelsblad. Die krant kwam vandaag met een artikel over de integriteit van DENK-voorzitter Selçuk Öztürk.

DENK heeft de hele dag niet willen reageren op het artikel, maar heeft zojuist – letterlijk – een persbericht de deur uit gedaan:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen