Filmpje DENK blijkt preventieve aanval op NRC

Foto: NCRVHet filmpje waarin DENK gisteren opriep om de media te wantrouwen, blijkt een preventieve aanval op het NRC. Die krant komt vandaag namelijk met een artikel over de integriteit van DENK-voorzitter Selçuk Öztürk. Dat is te lezen in de krant. Öztürk wist van het artikel, omdat hem om een reactie is gevraagd. Die gaf hij niet aan de krant, maar indirect wel in het filmpje, blijkt nu. De bevooroordeelde media gaan tegenwoordig op de stoel van rechercheur, aanklager en rechter zitten, klaagde DENK.

Het NRC schrijft vandaag dat twee zorginstellingen Öztürk verdenken laakbaar handelen bij zakelijke transacties in zijn vorige leven als zakenman.

Öztürk weigert in het NRC vragen over zijn zakelijke verleden te beantwoorden. De advocaat van de stichting die zijn aandelen in bedrijven beheert stelt NRC aansprakelijk “voor elke vorm van materiële en immateriële schade welke cliënte direct of indirect oploopt” als gevolg van deze publicatie.

Stijn Bronzwaer, chef van de mediaredactie van het NRC, acht het niet ondenkbaar dat het filmpje van DENK direct te maken heeft met deze publicatie. “Was het filmpje soms spin van DENK om de aandacht af te leiden? Een pre-emptive strike? Geen onrealistische gedachte.

De beste tactiek om je tegen negatieve publiciteit te verdedigen is 1) categorisch alles ontkennen en 2) ‘De media’ wegzetten als een leugenachtige, corrupte bende die jou probeert te beschadigen.”

Volkskrant

De Volkskrant schreef gisterenavond al dat het DENK-filmpje dient om ‘de achterban waarschuwen voor toekomstige publicaties over Denk’.

Journalisten graven in het verleden om daarmee de verdenking te laden, klonk in het DENK-filmpje. De Volkskrant: “Daarbij gaat het vooral over het politieke verleden van Selçuk Öztürk, die inmiddels al een trits vragen van het regionale dagblad De Limburger heeft gekregen.

Volgens het Kamerlid verspreiden rancuneuze PvdA’ers valse geruchten over hem bij journalisten, maar ook uit andere hoek komen er verhalen los.

NVJ

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft gisteren kritisch gereageerd op het filmpje van DENK.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen