Sylvana Simons en DENK walgen van media

Foto: NCRVDe allochtonenpartij DENK van het viertal Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en tv-ster Sylvana Simons lijkt niet van plan een band op te bouwen met de media. Sterker nog: ze walgen van de rol die media tegenwoordig spelen. Dat laten ze blijken in de videoboodschap ‘De media willen niet dat je dit ziet’. De trias politica, de scheiding van de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht, is volgens DENK achterhaald. “Er is nu een vierde macht, dat is de media“, aldus Simons.

De media ‘handelen als poortwachters voor de gevestigde orde’, aldus Simons. “En bepalen daarmee voor een groot deel wat jij en ik als waarheid voorgeschoteld krijgen. Dit heeft verstrekkende gevolgen. Ook hierbij wordt gebruikgemaakt van een drietrapstechniek.”

Collega Azarkan, bekend van zijn tv-optredens in Pauw als belangenbehartiger van Marokkaanse Nederlanders, legt uit wat die drietrapsraket inhoudt. “De eerste stap is dat de journalist zich als een rechercheur gedraagt en gaat graven in het verleden, om daarmee de verdenking te laden.”

De tweede stap is dat de journalist zich als een Openbaar Ministerie gedraagt en als het ware de strafeis gaat opstellen. De derde en laatste stap is dat ze als een rechter het vonnis vellen over iemand en daarmee iemand monddood maken.

Kuzu hoopt dat zijn aanhang ‘wijs en verstandig genoeg is om door dit spel heen te prikken’.

Reacties

Bekende mediapersoonlijkheden hekelen het filmpje van DENK. “Meest kwalijke van filmpje DENK vind ik dat ze wantrouwen zaaien. Twijfel zaaien over onafhankelijke media is strategie van enge politici“, zegt Sywert van Lienden bijvoorbeeld.

NOS-verslaggever Xander van der Wulp verbaast zich over het filmpje. “Ik dacht dat DENK tegen generaliseren was“, zegt hij.

En Volkskrant-ster Sheila Sitalsing: “Deze media gaat hik-huilend van de lach slapen. Morgen verder met draaien en liegen.

Wouke van Scherrenburg: “Bespottelijk zeg, daar op die krukken een potje wantrouwen zaaien.

De linkse opiniesite Joop.nl van de VARA vindt het filmpje ogen als een ‘nogal warrige spreekbeurt waarbij alle kinderen in de klas om de beurt een stukje mogen oplezen’. “De gehele media worden gemakshalve op één hoop gegooid, zoals het populistisch handboek voorschrijft.

BNN-presentator Tim Hofman: “Hahaha, ik zie dit relaas over hoe eng media zijn nu pas. Ze maken zichzelf zo belachelijk. Sylvana, die aanschuift bij iedere fucking tafelshow en zelf 80 jaar tv heeft gemaakt, die nu opeens full Illuminati gaat op Hilversum :’)

RTL Late Night-sidekick Luuk Ikink: “Ok… Dus DENK, die de afgelopen maanden buitensporig veel aandacht kreeg, meent dat ze monddood worden gemaakt..

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen