Topproducent Willem Zijlstra naar Blooming Media

Willem Zijlstra is als mededirecteur en aandeelhouder toegetreden tot Blooming Media. Hij gaat zich daar bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe formats voor hier én het buitenland. Dat heeft de producent laten weten. Zijlstra richtte in 2006 de succesvolle dramaproducent FourOne.Media op en verkocht die in 2009 aan FremantleMedia, waar het het dramazusje van Blue Circle werd. Hij vertrok afgelopen december omdat hij weer wilde produceren ‘onder eigen paraplu’.

Blooming Media-eigenaren Frank Jan Horst en Rogier Visser zijn erg blij met de komst van Zijlstra. “We wisten dat hij na zijn Fremantle jaren weer zelfstandig wilde gaan produceren en hebben hem overtuigd met ons in zee te gaan.

Zijlstra gaat de groei begeleiden en als CEO een rol spelen in de dagelijkse leiding van het bedrijf. “De vraag naar fictie wereldwijd is groot en blijft voorlopig groeien. Dat biedt mogelijkheden hier en in het buitenland. Het is voor mij een heel goed moment om bij een jong en dynamisch mediabedrijf als Blooming Media aan de slag te gaan.”

Focus op kinderen

Blooming Media is in 2010 door Frank Jan Horst opgericht. Horst was al langere tijd werkzaam in de televisiewereld en zag grote mogelijkheden op het gebied van formats voor kinderprogramma’s. Met de komst van Rogier Visser en zijn jarenlange ervaring als (internationaal) werkend producent bij onder andere Talpa Fictie, spreidde het bedrijf zijn vleugels uit in de internationale markt.

Nu Zijlstra aan boord is gaat Blooming Media de komende jaren formats ontwikkelen voor alle leeftijden, waarbij de focus op de doelgroep jongeren behouden blijft.

De Ludwigs

Recentelijk door Blooming Media geproduceerde programma’s zijn De Ludwigs en Juf Roos. De Nederlandse versie van De Ludwigs is dagelijks te zien bij Nickelodeon. De Amerikaanse versie die Blooming Media ook produceert, gaat na de zomer in de VS in première. De serie zal in ruim honderd landen worden uitgezonden. Er wordt op dit moment gewerkt aan een tweede seizoen.

Juf Roos is een multimediaal programma met een eigen YouTube kanaal, app en actieve social media community. Juf Roos is dagelijks te zien bij RTL Telekids. Een theatertour, boek en de productie van het tweede seizoen zijn in de maak.

Ervaren

Met een carrière van ruim twintig jaar als televisieproducent op het gebied van drama en entertainment, is Zijlstra een van de meest ervaren Nederlandse televisieproducenten. Hij werkte eerder voor Endemol (nu EndelmolShine) en begon vervolgens dus zijn eigen productiemaatschappij FourOne.Media.

Zijlstra is als producent betrokken geweest bij veel bekende fictie- en non-fictie-titels. Voorbeelden zijn Gooische Vrouwen, Goede Tijden Slechte Tijden, Baantjer en recentelijk Heer & Meester, Dokter Tinus en Noord/Zuid.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen