Fons de Poel vindt Pauw en Van Nieuwkerk te braaf

Fons de Poel vindt Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, de presentatoren van ’s lands meest relevante talkshows op tv, te braaf. Dat zegt de KRO-NCRV-journalist in VARAgids. De Poel mist een ‘speelse hardheid’ in de VARA-talkshows en dat is volgens hem een gemis. “Ik ben fan van Matthijs en Jeroen, maar ze trekken zelden het journalistieke zwaard. Als ze dat eens zouden durven, dan tillen ze hun programma uit boven het predicaat ‘leuk’ en ‘informatief’.

Hetzelfde gevoel heeft hij bij Nieuwsuur. “Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys zijn degelijke interviewers, net niet saai, maar met weinig ‘krullen’.

Het mag wel iets pittiger, vindt De Poel. “Ze hebben niet de speelse hardheid van bijvoorbeeld Jeremy Paxman, die ooit doodleuk aan Radovan Karadžić vroeg: How many people have you killed today? Dan gebeurt er wat, en dat zie ik Twan en Mariëlle nog niet doen.”

Bij Voetbal Inside komt De Poel wél aan zijn trekken. “Het is heel knap dat je elke week over hetzelfde onderwerp praat en mij toch kunt blijven boeien. Je weet bij dat programma nooit wat er gaat gebeuren.”

De presentatoren zijn het beste ingespeelde bandje dat ik ooit op tv heb gezien“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen