Asscher neemt DENK niet meer serieus na media-aanval

Foto: KROLodewijk Asscher, PvdA-kopstuk en de vicepremier van Nederland, neemt de Sylvana Simons-partij DENK niet meer serieus na hun aanval op de Nederlandse media. Dat heeft de politicus gezegd op BNR Nieuwsradio. Asscher vindt DENK naar eigen zeggen geen serieuze partij. “Als je mensen links en rechts verdacht maakt en anders behandelt, omdat ze een andere achternaam hebben of mensen over één kam scheert omdat ze journalisten zijn, dan is de vraag wat hun bijdrage is.

De politicus denkt dat die bijdrage nihil is. “Ik vind dat je serieus bent als je wat bijdraagt. Als je niet alleen roept, maar ook een probleem wil oplossen.

Hij is teleurgesteld over de houding van DENK. “Ik denk dat als je wil verbinden en niet iedereen over één kwam wil scheren, dan moet je dat ook niet doen met journalisten. De taak van de pers is om ons politici te controleren en ons te volgen. Dat gebeurt ook en dat moeten we koesteren.”

Asscher hoopt dat DENK het licht ziet. “Doe wat je zegt te willen doen, dan kun je een serieuze partij wórden.”

PvdA-leider Diederik Samsom heeft bij concurrent Radio 1 keihard uitgehaald naar DENK. Hij vindt de filmpjes van DENK om te gieren. “Ik was blij dat ik niet op een kruk zat toen ik het zag, want dan was ik er af gevallen. Ik vond het een vrij bizar filmpje om eerlijk te zijn.”

Het slachtofferschap en het de schuld geven van de media: ik ken al die strategieën, maar ze zijn onoprecht en werken ook uiteindelijk niet. Als je wil verbinden – en ik dacht dat DENK dat in haar logo had staan – dan moet je niet een hij-zij denken gaan creëren.”

Alle artikelen over Sylvana Simons’ transitie van TV Makelaar-presentatrice naar hysterische politica kunt u hier lezen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen