‘Waar logeren bij Erland en Wendy al niet goed voor is’

Het nepotisme van RTL’s tv-baas Erland Galjaard begint ook weekblad Privé op te vallen. “Waar logeren bij Wendy en Erland al niet goed voor is”, kopt het grootste showbizzblad van Nederland. Galjaard heeft familievriend Thijs Römer benoemd tot de creatief directeur van RTL’s nieuwe drama-unit. “Hij zal niet weten wat hem overkomt, sinds hij de machtigste man van de Nederlandse televisie en de meest bejubelde presentatrice tot zijn beste vrienden mag rekenen“, aldus Privé.

De vriendschap tussen Römer en het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk begon vier jaar geleden, toen Van Dijk hem vroeg voor een hoofdrol in Moordvrouw. De twee konden het al snel goed met elkaar vinden. “Thijs kreeg zelfs een eigen logeerkamer in Wendy’s miljoenenpand in Nigtevecht, omdat de opnamen van Moordvrouw nog weleens uitliepen.

Al snel kon Römer ook goed overweg met Galjaard en dat betaalt zich uit. Niet alleen mag Römer nu directeur spelen, ook mag hij een RTL 5-serie maken van zijn debuutroman Weemoedt. “En dat terwijl de enige film die Thijs ooit regisseerde, de slechtst bezochte van dat jaar werd!“, aldus de Privé.

De Privé denkt dat Weemoedt puur en alleen verfilmd wordt, omdat Römer zo goed ligt bij Galjaard. Want het is wel een héél slecht boek, aldus het showblad. “De Volkskrant, toch bekend om de kennis van literatuur, gaf het boek slechts een van de vijf sterren, een dramatisch oordeel. De recensent was keihard: ‘Thijs Römer is geen schrijver.’

Weemoedt werd dan ook geen bestseller. “De top van RTL lijkt daarom niet direct enthousiast te zijn geweest voor een serie, maar Wendy en Erland hebben er kennelijk alles aan gedaan om de pennenvrucht van hun logeervriend toch op tv te krijgen.

Römer bekende in de Volkskrant namelijk dat hij de serie aan Galjaard en Van Dijk te danken heeft. “Opmerkelijk is dat Thijs zegt zijn serie ook aan Wendy te danken te hebben. Officieel speelt zij immers geen rol bij de besluitvorming binnen RTL. Achter de schermen is haar invloed blijkbaar groter”, schrijft Privé.

De aankondiging van Galjaard dat hij met Römer ‘een ware schepper’ heeft aangesteld als creatief directeur bij RTL’s drama-unit, leidde tot de nodige gefronste wenkbrauwen. Privé: “Ook hier gaat de televisiebaas volledig voorbij aan het feit dat Römer als regisseur geen enkel succes heeft geboekt.

Maar de feiten maken bij Wendy en Erland volgens insiders geen indruk. Zij spreken over ‘blinde adoratie voor alles wat Thijs doet’.

Wendy van Dijk zit dankzij haar huwelijk met Galjaard geramd bij RTL. De voormalig Over De Roooie-ster mag van Galjaard al jaren de meest prestigieuze shows van RTL 4 presenteren, waaronder The Voice.

Het Privé-artikel over het nepotisme bij RTL kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Erland Galjaard maakt Thijs Römer creatief directeur (twee weken geleden)
Thijs heeft tv-serie te danken aan ‘intens lieve’ Wendy (vorige maand)
Wendy’s tv-collega Thijs Römer wél aan de drugs (december)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen