Halina Reijn compleet van slag na ophef DWDD-docu

Foto: Nick van OrmondtHalina Reijn raakte compleet van slag van de ophef die ontstond naar aanleiding van de DWDD-docu De OK-Vrouw. Dat bekent de actrice vandaag in een column in het AD. Reijn mocht op tweede pinksterdag in de zendtijd van De Wereld Draait Door een uur lang jammeren over haar kinderloosheid. De kritiek was niet van de wind. Youp van ’t Hek vindt haar in de docu bijvoorbeeld ‘ontzettend nep’. En dat heeft ook Reijn meegekregen. “Het bracht weer een golf van haat, liefde en debat teweeg.

Middenin de ophef over haar DWDD-docu werd Reijn voorbereid op een toneelrepetitie verwacht. Maar dat ging niet helemaal lekker. “Mijn hoofd zit propvol met de tsunami aan reacties op de documentaire die de avond ervoor is uitgezonden.

Reijn stond te ‘bibberen’ in haar toneelkostuum. “Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn telefoon onophoudelijk flikkeren. Een waterval van appjes, de een nog langer dan de ander, komt binnen.

Met elk bericht raakte Reijns hoofd voller en daardoor was ze niet in staat de tekst uit haar hoofd te leren. Ze moest de repetities doen met de tekst in haar hand. “Mijn tegenspelers kijken vreemd naar me. Zo kennen ze me niet, en ikzelf nog het allerminst, zo verloren en zonder enige vorm van controle.

Misschien toch maar weer méér werken en minder leven, want dit gaat nergens over”, zegt ze in de column (via Blendle).

Lees ook:
DWDD laat Halina uur mijmeren over kinderloosheid (6 mei)
DWDD onder miljoengrens met Halina Reijn-docu (17 mei)
NRC vindt inleiding Halina Reijn-docu onhandig (17 mei)
Youp van ’t Hek vindt Halina Reijn ontzettend nep (22 mei)
Halina Reijn reageert op heftige reacties DWDD-docu (22 mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen