Halina Reijn reageert op heftige reacties DWDD-docu

Foto: Nick van OrmondtDe Wereld Draait Door had op tweede pinksterdag geen reguliere uitzending. In plaats daarvan mocht Halina Reijn een uur lang jammeren over haar kinderloosheid in de DWDD-docu De OK-Vrouw. Ze werd tijdens de uitzending gekielhaald op Twitter. Hoe komt dat? “Ik kan daar slechts naar gissen. Misschien omdat ik uitgesproken ben. Ik stoor me niet aan regels of conventies, ik zeg wat ik denk, gedraag me zoals ik wil. En misschien is dat niet normaal“, reageert de actrice in het AD.

Mensen willen dat ongewone mensen hun mond houden, meent Reijn. “Het maakt mensen kwaad en ze vinden mij eng omdat ik uit de pas loop. Ze ervaren sommige onderwerpen – zoals ongewenste kinderloosheid – als taboe, daar praat je niet over.

Maar Reijn heeft die schaamte naar eigen zeggen niet. “Ik vertel waar ik onzeker over ben, wat ik onzin vind. Ben ontzettend persoonlijk en eerlijk. Ik geloof niet in maskers opzetten.”

Dat is echter juist waar de irritatiefactor van Reijn zit: veel mensen vinden haar onecht, een poseur. Zij begrijpen bijvoorbeeld niet waarom je je verdriet zo graag wil etaleren in de vooravond van NPO 1.

Reijn: “Mensen vermoeden dat ik als actrice getraind ben in liegen en alles mooier maken. Ik denk dat ik juist de werkelijkheid zo waarachtig mogelijk weergeef. En die is soms heftiger dan de realiteit waarin iedereen leugens vertelt.”

Het is fascinerend dat kwetsbaarheid, eerlijkheid en spontaniteit zoveel agressieve reacties teweeg kunnen brengen. Ik denk dat dat meer zegt over degenen die reageren dan over mij.

Het AD-interview met Reijn, waarin de actrice onder meer verder jammert over haar kinderloosheid, kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen