DWDD onder miljoengrens met Halina Reijn-docu

Foto: Nick van OrmondtDe documentaire De OK-Vrouw over het kinderloze leven van Halina Reijn scoorde maandagavond 920.000 kijkers en 18,5 procent marktaandeel op het uitzendtijdstip van De Wereld Draait Door op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. DWDD trok met de documentaire veel minder bekijks dan het met een reguliere uitzending doet. Op sociale media was de documentaire in elk geval het onderwerp van gesprek: er leek een kleine hetze tegen de bekende actrice te ontstaan.

Veel kijkers begrepen niet waarom Reijn het verdriet over haar kinderloosheid zo graag wil etaleren in de vooravond van NPO 1. “Het is goedkope, kwaliteitsarme televisie over iemand die op decadente wijze haar ‘probleem’ etaleert/acteert“, zegt Toon bijvoorbeeld.

De kijkers kregen de documentaire voorgeschoteld, omdat Matthijs van Nieuwkerk geen zin heeft om te werken op tweede pinksterdag. Zijn collega’s Jeroen Pauw en Humberto Tan hadden wel een reguliere uitzending.

Het lijkt erop dat de redactie volgend jaar niet lang hoeft te zoeken voor vervanging op tweede pinksterdag. Columniste Sylvia Witteman op Twitter: “Ik wil heel graag een uur lang op tv uitleggen dat ik liever slank was geweest en waarom ik dat tóch niet ben. #drank #kroketten.

Matthijs van Nieuwkerk is met een salaris van 580.000 euro de best betaalde Nederlander in de gehele (semi)publieke sector.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen