NPO 3 heeft gunfactor terug: ‘Niet meer overbodig’

Foto: Rick NederstigtHet lijkt erop dat NPO 3 de gunfactor terug heeft. Na een zeer lovende recensie van NRC’s tv-recensent Hans Beerekamp, krijgt de zender nu ook complimenten van Marcel Peereboom Voller, de tv-recensent van De Telegraaf. “Op betere dagen richt NPO 3 zich op, met als uitschieter de zondagavond. Het is fijn doorkijken naar achtereenvolgens De gevaarlijkste wegen van de wereld, Zondag met Lubach, 24 uur met en natuurlijk de Graham Norton Show.

Voller zat ook zondag weer klaar voor De Gevaarlijkste Wegen van Nederland, met dit keer Bram Moszkowicz en Wibi Soerjadi achter het stuur. Humoristisch en informatief, vindt Voller het programma.

Maar ook Mindf*ck staat ‘vast op het programma’ bij Voller en ook Nick & Simon: The Dream pakt hij graag mee.

Twee jaar geleden was er nog niet genoeg politiek draagvlak voor het opheffen van NPO 3, memoreert Voller. “Tot de volgende evaluatie zeg ik: Ik ben een NPO 3-kijker.

Beerekamp zei medio januari dat hij tegenwoordig liever zapt naar NPO 3 dan naar NPO 2. “Ik denk dat vooral het wereldbeeld maakt dat ik van winkel verander“, schreef hij.

NPO 3 lag afgelopen zomer onder vuur vanwege het kostbare soapdebacle 4JIM. De zender heeft het nog steeds lastig om acht uur: Jan Rijdt Rond haalt regelmatig niet eens de 100.000 kijkers.

Op prime time gaat het op een aantal avonden echter veel beter. De Gevaarlijkste Wegen van Nederland komt bijvoorbeeld zeer dicht bij de miljoengrens.

De Telegraaf-column van Voller kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘NPO 3 is etalage waar niemand naar kijkt’ (augustus)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen