‘Paul de Leeuw ontzettend belangrijk in tv-landschap’

Hanneke Groenteman vindt dat Paul de Leeuw van onschatbare waarde is voor het Nederlandse tv-landschap. Dat heeft ze dinsdagavond gezegd als tafeldame in De Wereld Draait Door. Groenteman deed haar uitspraken naar aanleiding van de Beeld en Geluid Oeuvre Award voor de VARA-presentator. “Ik vind hem zo ontzettend belangrijk in het Nederlandse televisielandschap dat ik hem even een grote pluim op zijn lieve hoed wil zetten. Mijn grote vriend, bijna grote liefde, krijgt een oeuvre-award.

Ze gunt het De Leeuw van harte. “We groeien nu al jarenlang op met zijn talent en af en toe denken we: ik weet het niet, ik weet niet of ik nog zo veel kijk. En dan komt hij weer met iets waarmee hij er weer helemaal is, zoals De Puber Kookshow.”

Ranking the Stars wordt wel eens bekritiseerd, aldus Groenteman, “maar we moeten er toch om lachen. Het mag niet van Sander Dekker, maar we lachen er toch om.”

Groenteman zat ooit in de redactie van De Schreeuw van De Leeuw. “Toen zaten we met een dreamteam, met ook Michiel van Erp, Cornald Maas, Peter Vriend, Nelleke van der Drift en ik. Onder leiding van die heerlijke Paul de Leeuw. We maakten televisie waar we eigenlijk nog allemaal plezier van hebben.”

 

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen