Hans Beerekamp verkiest NPO 3 boven NPO 2

Het kijkgedrag van Hans Beerekamp, tv-recensent van het NRC Handelsblad, is veranderd. Tegenwoordig zapt hij na het Achtuurjournaal niet naar NPO 2, maar naar NPO 3. Dat vertelt hij vandaag in zijn column. NPO 2 biedt waar hij het liefst naar kijkt, namelijk documentaires, levensbeschouwing, debat en kunst en cultuur, maar toch begint Beerekamp zijn tv-avond nu steevast op NPO 3. “Ik denk dat vooral het wereldbeeld maakt dat ik van winkel verander“, legt de televisiedeskundige uit.

Beerekamp wordt vrolijker van 3. “Zowel de talkshows en nieuwsuitzendingen op NPO 1 als de achtergronden op NPO 2 ademen een grote angst voor veranderingen. De bezorgde burger wordt permanent naar de mond gepraat.

De tv-kenner wil zich niet bang laten maken door de tv. “En dan snak je wel eens naar een zender die iets meer opheeft met het optimisme van de jongste generaties.

Beerekamp geniet bijvoorbeeld van Nick & Simon: The Dream en Hij Is Een Zij. Maar: “Het mooiste voorbeeld dat NPO3 het meest beantwoordt aan de uitdaging voor de publieke omroep om meer diversiteit te bieden, vind je in het nieuwe seizoen van Mindf*ck.

De mensen die Victor Mids op straat aanspreekt zijn namelijk ‘veel gevarieerder dan wat je doorgaans bij de NPO ziet’, zegt hij.

De NRC-column van Beerekamp kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen