‘Als Streetlab wint, is dat het failliet van de Ring’

Foto: MAXAls Streetlab wint, is dat het failliet van de Gouden Televizier-Ring. Dat zegt tv-kenner Cornald Maas vandaag in het AD. Het nauwelijks bekeken Streetlab maakt samen met tv-hits Expeditie Robinson en SynDROOM kans op de tv-prijs, die in het verleden is gewonnen door onder meer The Voice of Holland, De Wereld Draait Door en Kopspijkers. “Ik ga het nog bijna hopen, dan weet je zeker dat het mes in het verkiezingssysteem gaat. Want daar zit nu echt een soort weeffout in“, zegt Maas.

Televizier vindt de nominatie van Streetlab verdedigbaar, omdat het programma ook succesvol is op internet. “Maar het is een televisieprijs“, zegt Cornald Maas “Je kunt dan toch niet met droge ogen beweren dat Streetlab Ring-waardig is?”

Maas denkt dat het nomineren van drie best bekeken programma’s van het jaar een oplossing is. “Het gaat hier onmiskenbaar om een publieksprijs. Hoe kun je het beste je waardering voor een programma uitspreken? Door er naar te kijken natuurlijk.

Het stemmen voor de verkiezing op de Televizier-site is volgens veel mediaprominenten erg ingewikkeld. Dat zou dan ook voornamelijk alleen door jongeren gebeuren, waardoor de Televizier-prijs meer een prijs namens jongeren zou zijn.

Streetlab is een programma van KRO-NCRV en wordt uitgezonden op NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen