Jeroen Pauw verdient niets aan boeken talkshowgasten

Jeroen Pauw verdient niets aan het boeken van gasten voor zijn talkshow Pauw via het boekingsbureau Talent Kitchen, dat hij mede heeft bedacht. Dat heeft hij laten weten in een verklaring aan Radio 1. Op sociale media wordt beweerd dat Pauw geld overhoudt aan het boeken van Talent Kitchen-namen als Peter R. de VriesFerry Mingelen en Frits Wester. Dat wekte de interesse van Radio 1-presentatrice Ghislaine Plag. “We hebben Jeroen Pauw even gebeld”, vertelde ze.

Plag citeerde Pauw in haar uitzending. “Hij zegt: ‘Ik heb geen enkel belang in Talent Kitchen. Ik heb het alleen bedacht. Ik geef die mensen af en toe tips, maar ik verdien er op geen enkele manier aan. Ook niet aan de gasten die bij ons zitten en voor Talent Kitchen werken.”

De uitspraken dat Pauw écht geen geld verdient aan Talent Kitchen, werden op Radio 1 in twijfel getrokken door WNL-baas Bert Huisjes.

Daarop nam Pauw opnieuw contact op met de Radio 1-redactie. “Jeroen Pauw laat weten dat hij echt nooit enig belang heeft gehad in Talent Kitchen“, aldus Plag.

Pauw heeft het boekingsbureau Talent Kitchen bedacht samen met Endemol en Peter Adrichem, zijn zakelijk partner met wie hij ook TVBV is gestart. TVBV is de producent van bijvoorbeeld Pauw en Jinek.

Lees ook:
Tv-recensenten in de bres voor Peter R. de Vries (vandaag)
BN’ers kritisch over ‘graaiende’ Peter R. de Vries (vandaag)
Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden (vandaag)
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (gisteren)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (gisteren)
Jan Roos opent frontale aanval op Peter R. de Vries (augustus)
Peter R. begrijpt ophef over talkshowverslaving niet (mei)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen