RTL houdt hand op de knip, maar: ‘Géén reorganisatie’

RTL houdt de hand op de knip nu de advertentie-inkomsten door corona met tientallen procenten tegelijk dalen, maar er is geen sprake van een reorganisatie. Dat zegt tv-directeur Peter van der Vorst in het AD. Waar er onder het personeel van Talpa flink wat onrust gecreëerd is – John de Mol was er rap bij om ontslagen aan te kondigen – is RTL Nederland onderdeel van het grote Europese bedrijf RTL Group. “Dat is een voordeel. Het geeft rust om onze strategie te bepalen voor de komende tijd.

Kostenbesparingen zijn onvermijdelijk, aldus Van der Vorst. “Natuurlijk horen daar kostenbesparende maatregelen bij. Dit zal in eerste instantie gaan om niet-essentiële uitgaven, maar we zullen niet ontkomen aan het nemen van moeilijkere besluiten.”

‘Draconische maatregelen’, zoals Talpa die neemt, horen daar niet bij. “Een reorganisatie hoort daar gelukkig niet bij. Zenders zullen ook niet op zwart gaan.”

Van der Vorst zet alles op alles om het RTL-aanbod veilig te stellen. “We zijn onder andere met producent Endemol/Shine in gesprek over alternatieve productiemethodes voor GTST. Maar prioriteit is natuurlijk de gezondheid van onze mensen.”

Er is voorlopig nog genoeg uitzendklare content, legt hij uit. “Maar als de quarantaineperiode langer gaat duren, zullen we ook herhalingen inzetten. En wie weet wat er nog voor creatieve ideeën vanuit ons en de makers gaan komen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen