Loopt Jinek-kijker weg vanwege te lange uitzendingen?

De resultaten die Eva Jinek neerzet op RTL 4 zijn erg wisselend. De ene keer scoort ze heel redelijk, terwijl ze op andere dagen volledig door het ijs zakt: gisteren noteerde ze met 525.000 kijkers een nieuw laagterecord. En dat terwijl Jinek op NPO 1 gewend was aan scores van zo’n 900.000 kijkers. Waar ligt dit aan? Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat de talkshow sinds de verhuizing naar de commerciëlen wel héél lang duurt. Op sommige dagen houdt Jinek het maar liefst 90 minuten vol.

Waar Jinek het bij de publieke omroep meestal hield op uitzendingen van 55 minuten, gaat ze daar bij RTL ruim overheen. Er zijn nu al twee uitzendingen die 90 minuten duurden, oftewel anderhalf uur, waaronder de uitzending met Imanuelle Grives van afgelopen dinsdag.

Jinek heeft er bij RTL nu 35 afleveringen op zitten en gemiddeld duurden die 74 minuten, oftewel één uur en een kwartier. Geen enkel ander dagelijks programma op de Nederlandse televisie kent zo’n lange uitzendduur.

’s Lands meest bekeken talkshow, De Wereld Draait Door met elke dag zo’n 1,3 miljoen kijkers, is juist zo’n succes vanwege de vaart die in het programma zit. Elke uitzending duurt 49 minuten en in die tijd worden in een rap tempo meerdere onderwerpen behandeld.

In deze moderne tijd van snel iets kijken op YouTube en korte filmpjes op social media is het tempo van DWDD voor veel mensen prima te behappen, maar 90 minuten lang kijken naar pratende hoofden? Dat gaat veel mensen misschien toch iets te ver.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen