Jan de Hoop twee jaar langer bij RTL, wel minder op tv

De 64-jarige nieuwslezer Jan de Hoop heeft besloten om voor twee jaar bij te tekenen bij RTL. Wel gaat hij vanaf 2020 niet vier dagen, maar slechts drie dagen per week werken. Dat vertelt hij in weekblad Story. De Hoop twijfelde eerder dit jaar over een mogelijk vervroegd pensioen, maar blijft nu toch trouw aan het RTL Ontbijtnieuws. “De komende twee jaar blijf ik bij RTL, maar ik ga minder werken. Vanaf volgend jaar januari werk ik nog maar drie dagen per week.

Na die twee jaar zal het over en uit zijn, verwacht De Hoop. “Wat ik aan het einde van die periode doe, weet ik nog niet. Tegen die tijd ben ik 67, dat is de échte pensioenleeftijd. Het is wel waarschijnlijk dat ik dan stop.”

De Hoop heeft moeite met de vroege uitzendtijd van het RTL Ontbijtnieuws, maar vindt de werksfeer wel heel leuk. “Het is vreselijk om op te staan ’s morgens en dat wordt steeds moeilijker. Maar als ik op het werk ben, is het nog altijd een feestje. Ik blijf omdat ik het nog steeds erg leuk vind.”

Er gingen geruchten over een overstap naar Omroep MAX. “Dat gaat dus niet door. Want het was echt het één óf het ander. Misschien komt er bij RTL nog iets naast het ontbijtnieuws. Er is tenslotte een nieuwe programmadirecteur.”

Hij doelt op Peter van der Vorst, die inderdaad grootse plannen heeft met De Hoop. Van der Vorst gaf onlangs aan een heuse ontbijtshow te willen lanceren op RTL 4.

Het Story-interview met Jan de Hoop kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen