School noemt AD onbetrouwbaar, Hans Nijenhuis woest

Een school in Bussum geeft haar havo 4-leerlingen de opgave een documentatiemap met betrouwbare bronnen te maken, en dat betekent: ‘géén Telegraaf of Algemeen Dagblad, wél de Volkskrant, NRC, Trouw of Parool’. Dat schrijft hoofdredacteur Hans Nijenhuis in een column in de krant. Een vader van de scholier heeft de opdracht de openbaarheid in geslingerd. “Nou doen wij elke dag ons best om van het lezen van AD geen opgave te maken, maar dit gaat inderdaad wel ver.”

Nijenhuis wijst erop dat het correspondenten over de hele wereld heeft en de schrijver van het Boekenweekessay van volgend jaar in huis heeft: Özcan Akyol. Bovendien zijn er ongelooflijk veel lezers, aldus de hoofdredacteur.

We kunnen natuurlijk onze schouders ophalen, maar dat laatste zit ons echt een beetje dwars: onze lezers“, aldus de krantenbaas.

Het is absurd dat het AD níet betrouwbaar zou zijn en zusterkrant Het Parool wél, zegt Nijenhuis. “Veel niet-Amsterdamse artikelen in Het Parool zijn rechtstreeks doorgeplaatst zijn het AD.

Wij nodigen de betrokken leerkracht én leerlingen van harte uit een keer op de redactie te komen kijken.

Het AD-artikel ‘AD is niet betrouwbaar?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Hans Nijenhuis gedraagt zich enorm hufterig bij Jinek (22 december 2017)
Blunderend AD stopt met Haringtest en Oliebollentest (1 juni 2018)

Foto: AD.nl/video

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen