Sven Sauvé baalt nog steeds van Heel Holland Bakt

Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, baalt er nog steeds van dat Omroep MAX de uitzendrechten van Heel Holland Bakt in 2013 wegkaapte voor de neus van RTL 4. Dat zegt hij in De Telegraaf. Heel Holland Bakt had bij RTL nooit zo’n grote hit geworden als bij de NPO – denk aan reclame, gesponsorde producten en presentatie – maar is tegelijkertijd niet echt een publieke taak. RTL had veel interesse in de BBC-show, maar Omroep MAX deed de Britten een beter voorstel.

Sauvé stelt dat de BBC zulke absurde eisen stelde aan het uitzenden van Heel Holland bakt dat RTL ervan afzag om het programma aan te kopen. “De NPO heeft die schaamteloos geaccepteerd. Nu staat het programma tegenover ons met kijkcijfers waar wij jaloers op zijn.

Waarschijnlijk doelt Sauvé op de eis van BBC om direct drie seizoenen af te nemen. “Dat durfde RTL niet. Zodoende hebben we het gekregen en is het een groot succes geworden“, zei MAX-baas Jan Slagter eerder.

Het was volgens Slagter geen financiële kwestie. Hij heeft de rechten voor 5.000 à 6.000 euro per aflevering gekocht, zo’n 500 euro meer dan RTL bood, aldus de omroepbaas.

Overigens laat Sauvé ook nog steeds weten zich te ergeren aan de Ster. NPO-baas Shula Rijxman wil best een reclamevrije publieke omroep, maar wel als dat gecompenseerd wordt door de overheid.

Lees ook:
‘Heel Holland Bakt te duur voor RTL of SBS’ (30 april)
RTL 4 zou RTL-sausje over Heel Holland Bakt gooien (18 september)

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen