Zo ziet het Leidseplein eruit als John bij Boulevard zit

Femke Halsema vindt het beveiligen van misdaadjournalist John van den Heuvel tijdens de live-uitzendingen van RTL Boulevard te ‘omvangrijk en ontwrichtend voor bewoners, ondernemers en bezoekers’ van het Leidseplein in haar stad Amsterdam, maar hoe ziet die beveiligingsoperatie er eigenlijk uit? De Amsterdamse stadszender AT5 laat met beelden zien dat de buurt er inderdaad behoorlijk last van heeft met toeterende politiewagens, zwaailichten en wegblokkades.

De veiligheidsmaatregelen waren goed zichtbaar voor omstanders, aldus AT5. De zender heeft beelden gekregen van een medewerker van een winkel aan de Lange Leidsedwarsstraat (zie onderstaand).

AT5: “De straat werd geblokkeerd door meerdere politiewagens, waarna gepantserde, onopvallende auto’s de straat in reden. Deze wagens zouden ook soms met zwaailicht en sirene de straat in zijn gereden.”

Halsema heeft RTL aanbevolen om de studio van Boulevard te verhuizen, maar de zender houdt vast aan het Leidseplein. Daar is Van den Heuvel blij mee: “Ik ben er wel blij mee dat RTL zich zo nadrukkelijk uitspreekt.”

Hij vervolgt: “Het ligt mij al redelijk zwaar op de maag dat ik niet in de studio kan zijn. Als nou stap twee ook nog zou zijn dat de studio vanwege criminele dreiging verplaatst zou moeten worden naar een andere plek, ergens op een industrieterrein ofzo, dan zou ik daar toch wel zeer treurig van worden.”

Gelukkig houdt RTL de rug recht en zeggen ze: ‘We blijven op het Leidseplein en als er ooit redenen zijn om te verplaatsen, dan heeft dat in elk geval niets met criminele dreiging te maken.’”

Overigens vragen steeds meer mensen zich af waarom RTL Boulevard eigenlijk op het drukste plein van Amsterdam moet zitten. Daar lijken geen doorslaggevende redenen voor te zijn.

De beelden van AT5:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen