Shownieuws enorm onder indruk van Talpa-presentatie

De sterren van Shownieuws zijn compleet weggeblazen en overdonderd door de presentatie van Talpa Network, het nieuwe mediaconcern van John de Mol waar ook hún zender in op gaat. Dat was gisterenavond te zien in het SBS 6-programma. Het leek alsof showexpert Koos van Plateringen net van de beademing was gehaald. Hij was uitzinnig van vreugde. “We gingen niet zomaar ergens heen. Hier hebben we met z’n allen heel erg naar uitgekeken. En meer mensen met ons.”

Heel Hilversum wilde weten wat De Mol bekend zou gaan maken, aldus Van Plateringen. “In medialand zinderde toch wel een beetje van: wat gaat John de Mol allemaal bekendmaken? Dat bleek heel erg veel. Over die presentatie zelf: ik vond het een grootse presentatie. Het was echt allure.”

Alleen De Mol kan het zo doen, meent Van Plateringen. “Je merkt dat John de Mol echt de leiding heeft. Er is overal tot in detail over nagedacht; daar staat John de Mol natuurlijk ook om bekend. Het begint al bij de entree: er was een gigantische rode loper. Het leek wel een filmpremière. Iedereen die naar binnen ging had wel het gevoel van: oké, we gaan iets belangrijks meemaken.”

Het grote nieuws was dat SBS Broadcasting en Talpa Radio samen verder gaan onder één vlag: Talpa Network. “Het woord crossmediaal viel heel erg vaak, wat betekent dat radio, tv en internet elkaar moeten gaan versterken. Net5 gaat bijvoorbeeld samenwerken met Sky Radio, en Radio Veronica met Veronica. En Radio 538 was al op de Olympische Spelen, maar SBS 6 gaat daar nu ook verslag doen.”

Shownieuws vroeg ook een aantal sterren van SBS naar hun mening over de presentatie. En ook zij bleken weggeblazen en overdonderd te zijn. Nicolette van Dam: “Ik vond het leuk, het was veel, ik moet het allemaal nog een beetje laten bezinken, maar iedereen zit in zo’n goede rush om lekker aan de slag te gaan en nieuwe programma’s te maken. Ik vond het heel inspirerend.”

Kim-Lian van der Meij: “Het was veel, heel veel informatie. We worden groter dan groots. We zijn heel ambitieus en er komen allemaal mooie dingen aan.”

Lisa Michels (?): “Wat ik sowieso heel vet vind is dat we nu zeg maar zo’n groot bedrijf zijn met elkaar. Radio, tv en social media wordt gebundeld.”

Jeroen van der Boom: “Alle mensen die ik gesproken heb, hebben allemaal hun eigen discipline. Met John aan het roer, die enorm gedreven is en van de details is, denk ik dat dit heel erg goed is.”

Rob Geus: “Het is bizar dat je straks overal combinaties kunt maken. Dat een op een aansluit. Met een netwerk van hier tot Tokio.”

Irene Moors: “Het Talpa-concern wat nu zo groot is, wat zo’n breed platform is met alles erop en eraan… Ik ben eigenlijk wel trots dat ik daar bij mag horen ja.”

Maik de Boer: “Er zijn heel mooie dingen die gaan gebeuren. En ja, ik ben het allerblijst met het feit dat Peter R. de Vries terugkomt op SBS.”

Tijdens de presentatie werden er een paar nieuwe programma’s aangekondigd, waaronder Jullie Huis Onze Regels, Nick & Simon The Dream (dat overkomt van AVROTROS) en The Wall.

Lees ook:
John de Mol noemt zijn mediaconcern Talpa Network (gisteren)
Peter R. de Vries keert terug op de buis bij SBS 6 (gisteren)
Talpa maakt van SBS 6 proeftuin van de wereld (vandaag)
John de Mol wil van Mark Rutte ruimte om te vechten (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen