Talpa maakt van SBS 6 proeftuin van de wereld

De tv-zenders van Talpa TV worden de proeftuin van de wereld. De zendergroep van John de Mol opent de deuren voor internationale partijen die bij ons nieuwe tv-formats willen testen. Dat maakte de mediatycoon gisteren bekend op de perspresentatie van Talpa Network. SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 krijgen op die manier nog meer verse content. “Internationale televisieproducenten en grotere zenders in het buitenland kunnen een nieuw format eerst bij ons in Nederland uitproberen.”

Nederland is volgens De Mol de ultieme testmarkt. “Big Brother en The Voice en alle andere programma’s uit onze kweekvijver hebben laten zien dat Nederland een goede internationale uitvalsbasis is: wat hier werkt, werkt vaak ook in andere landen.”

De Mol houdt wel een goede selectie aan de poort. “Natuurlijk gaan we dat niet doen met ieder willekeurig format; we maken een hele strenge selectie. En de afspraak is dan dat wij mede-eigenaar worden van de gelanceerde content.”

Waarom zouden internationale partijen Talpa betalen om proef te draaien in Nederland? “Proefdraaien in Nederland scheelt internationale producenten en zenders heel veel tijd en geld en vooral risico.”

Het is een win-win-situatie, aldus De Mol. “De Nederlandse kijker kan genieten van meer premium programma’s en Talpa bouwt hiermee aan een waardevolle formatportefeuille.

Lees ook:
John de Mol noemt zijn mediaconcern Talpa Network (gisteren)
Peter R. de Vries keert terug op de buis bij SBS 6 (gisteren)

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen