Hoe gaat het nu met Khalid Kasem? ‘Zijn leven is totaal ingestort’

Khalid Kasem was een tijdje de meest besproken BN’er in de media, maar dat is behoorlijk weggeëbd. Hij is afgeschreven en niemand heeft het meer over hem. Hoe gaat het nu?

Khalid Kasem en Sophie Hilbrand © NPO

Het is ongelooflijk hoe snel het plotseling is gegaan voor Khalid Kasem: niet alleen zijn carrière als tv-presentator, maar ook die van advocaat is voorbij. Hoe gaat het nu met hem? Communicatiedeskundige Lars Duursma heeft gesproken met bronnen rondom de oud-BnnVara-ster en heeft begrepen dat de presentator éindelijk beseft dat het over en uit is.

Lieve jongen

Khalid wilde het heel lang niet geloven, maar het is volgens Lars eindelijk doorgedrongen. “Ik begrijp dat hij inmiddels ook wel doorheeft dat hij zowel als televisiepresentator als advocaat eigenlijk niet terug kan komen en dat komt wel, ja, extra hard aan, omdat hij tot nu toe met alles leek weg te komen.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Zijn zakenpartners (Peter R. en Royce de Vries, red.) stampten die hete aardappel onder de grond, het OM verdenkt hem van lekken naar Taghi maar zet vooralsnog niet door, BnnVara gaf hem kans op kans, Hanneke Groenteman prees hem als ‘zo’n lieve jongen’.”

Leven ingestort

Het is volgens Lars eigenlijk ongelooflijk hoe makkelijk Khalid overal mee wegkwam. “Vervolgens lijkt hij zijn cliënt te hebben opgelicht en komt hij er van af met slechts een informele waarschuwing van de deken. Ik begrijp dat hij toch al gehoopt had dat dat ook nu zou gebeuren en dat hij nu tot het besef is gekomen dat dat deze keer niet gaat gebeuren.”

Co-host Victor Vlam: “Ja, ik kan me ook echt voorstellen dat dit een zware periode voor hem is, want zijn leven stort natuurlijk echt compleet en totaal in. Hij gaat natuurlijk een hele onzekere periode tegemoet.”

Rijksrecherche

Wat speelt er nu eigenlijk nog rond Khalid? Lars: “Ten eerste heb je natuurlijk dat onderzoek van de Rijksrecherche en ik begrijp dat dat een aanzienlijk serieuzer onderzoek wordt dan het onderzoek van de deken. Nou ja, zij (de deken, red.) had de lat niet zo heel hoog gelegd. (…) Zo’n onderzoek duurt wel vaker heel lang. (…) Dat kan zo een jaar duren.”

Volgens hem is het echter ook niet uitgesloten dat het advocatenkantoor van Geertjan van Oosten en de Dienst Justitiële Inrichtingen nog iets gaan ondernemen tegen Khalid, omdat zij door hem in diskrediet gebracht zijn. En in de tussentijd is het muisstil rond Khalid. Alle tijd om zich te beraden op de volgende stap in zijn leven…

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen