Lieke van Lexmond: ‘Mond betekent maan in het Duits, geen toeval’

Lieke van Lexmond blijft ook na de Rituals-rel volledig achter haar ‘zweverige’ business staan. Ze wijst erop dat ‘Mond’ (een deel van haar achternaam) in het Duits ‘maan’ betekent. “Dat is geen toeval.”

Lieke van Lexmond © Blue Circle

Het had zo’n feestelijke week moeten worden voor Lieke van Lexmond, die samen met haar maanzusje Jetteke een gloednieuwe versie van de Moon Calendar heeft gelanceerd. Het feestje werd overschaduwd door de rel rondom Rituals. De zeepjeswinkel is enorm onder vuur komen te liggen vanwege de samenwerking met de Lexmond-zusjes.

Aannames en oordelen

Lieke haalt haar schouders ervoor op, vertelt ze in De Telegraaf. “Wij laten ons niet leiden door aannames en oordelen, maar staan juist voor verbinding en positiviteit. We hebben ook geen enkel oordeel over wel of niet vaccineren, dat is totaal irrelevant voor ons. Daar hebben we ook nog nooit een uitlating over gedaan.”

Al die negatieve reacties? Die leest Lieke naar eigen zeggen niet eens. Vandaar dat ze er nu ook zo’n groot interview over geeft. “Meestal lezen we niet eens wat er over ons gezegd wordt. Het gaat ons om positiviteit dus negatieve gevoelens passen daar niet bij.”

Mond is Maan in Duits

Het voelt voor Lieke nog steeds goed om zo enorm bezig te zijn met de maan. Ze is er namelijk achtergekomen dat haar achternaam in het Duits een bijzondere betekenis heeft. “Het is nogal bijzonder als je naar onze achternaam Van Lexmond kijkt. Lex betekent namelijk in het latijn wet en Mond is het Duitse woord voor de maan.”

Wat zegt dit haar? “Letterlijk staat er dus: Wet van de Maan. Dat kan bijna geen toeval zijn…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lexmond betekent iets in het Duits. Tijd dat de zusjes naar Duitsland vertrekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen