Lieke van Lexmond geeft Angela de Jong schuld van tv-exit: ‘Pijn’

Lieke van Lexmond stelt dat haar vertrek bij RTL 4 mede te wijten is aan de column van Angela de Jong. “Die vernietigende column zal de situatie niet beter hebben gemaakt.”

Lieke van Lexmond en Angela de Jong © NPO

Wat is het ongelooflijk snel gegaan voor Lieke van Lexmond: zo leek ze op weg om een van de grotere tv-sterren van RTL 4 te worden, zo raakte ze verstikt in een web vol maantheorieën en edelstenen. Als maanmeisje begon de presentatrice zichzelf behoorlijk voor gek te zetten, met als toppunt de onthulling van Teun van der Keuken.

Graftakkenhekel

Teun onthulde met zijn programma Keuringsdienst van Waarde dat Lieke allemaal nep-edelstenen verkocht. Hartstikke gek allemaal en Lieke kon de boel niet meer redden. Vorig jaar zomer bleek dat de tv-carrière van Lieke naar de maan was; RTL gaf aan geen plekje meer te hebben voor de presentatrice.

Nu, een jaar later, mag Lieke uithuilen in het tijdschrift van Linda de Mol, die ook al zo’n graftakkenhekel heeft aan de media. “Ja, het werd echt mega, mega heftig. Dat het ook zo lang doorging en zo gemeen was, hadden we niet verwacht”, zegt ze in LINDA. “Een klein groepje schreeuwers wilde iets kapot maken wat eigenlijk heel mooi is bedoeld.”

Teun bij Jinek

Wat was een kantelpunt in de berichtgeving over die nep-edelstenen? Lieke: “We hebben erna gelijk heel open gecommuniceerd naar de media en onze achterban, maar nee, Teun ging bij Jinek zitten waarbij ik ineens werd neergezet als een oplichter.”

De LINDA. legt haar voor: “Jinek, Youp, Angela de Jong, Op1, jullie kregen de bele mediawereld over je heen. Wat deed het meeste pijn?”

Column van Angela

Daar hoeft Lieke niet lang over na te denken. “De column van Angela, waarin ze RTL adviseerde mij te ontslaan omdat ik een dubieuze kwakzalver zou zijn, was een mes in mijn rug. Vanaf mijn zestiende werk ik met veel liefde, passie in de media. Wie is zij om dit te roepen?”

Lieke heeft inmiddels gevoelens van medelijden met Angela. “Zij zit ook maar in een systeem waarin ze continu moet blijven schrijven om te scoren. Mensen vinden het dan knap dat zij alles durft te zeggen, maar eigenlijk zit ze gevangen in haar eigen succes.”

Gebroken hart

Heeft RTL haar contract niet verlengd door Angela? “Die vernietigende column zal de situatie niet beter hebben gemaakt. Het zorgde bij mij voor een gebroken hart. Ik heb met zo veel loyaliteit gewerkt voor de zender en met zo veel leuke mensen mooie programma’s gemaakt. Nu waren er ook collega’s die met het gecancel mee gingen doen.”

“Vond ik zoiets geks. Ik zou niemand ooit zo in het vuur flikkeren. Er zijn gelukkig ook nog een aantal mensen uit de media die nog wel in mijn leven zijn en echte vrienden zijn gebleken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen