Bridget Maasland basht Albert Verlinde: ‘Mosterd na de maaltijd!’

Bridget Maasland vindt het heel goed dat Humberto Tan zijn aangifte van smaad en laster tegen Albert Verlinde niet intrekt. “Het is natuurlijk ook een beetje mosterd na de maaltijd”, zegt ze.

Bridget Maasland en Albert Verlinde © RTL, SBS

Albert Verlinde en Humberto Tan liggen compleet met elkaar overhoop. Anderhalve week geleden, in het midden van de misbruikrel rondom The Voice of Holland, besloot Albert een ‘bommetje’ te laten vallen. Hij beweerde dat Humberto zich jarenlang zou hebben misdragen achter de schermen van zijn talkshow RTL Late Night.

Albert vs Humberto

Albert beweerde dat Humberto na de uitzendingen altijd appjes stuurde aan vrouwelijke tafelgasten die hij leuk vond en dat meerdere medewerkers daarom zijn opgestapt. Zij zouden RTL Late Night hebben ervaren als één grote datingshow voor Humberto. Al snel bleek dat Albert dit volledig uit zijn duim heeft gezogen.

Humberto heeft aangifte gedaan van smaad en laster en het eerste halfslachtige excuus van Albert bracht daar geen verandering in. Eergisteren ging Albert daarom nóg een keer door het stof, maar dit keer veel dieper. Humberto houdt echter voet bij stuk: de aangifte blijft staan.

Bridget steunt aangifte

De advocaat van Humberto, Robert Geerlings, zegt: “Wij zien geen reden om de heer Tan te adviseren om de aangifte wegens laster/smaad in te trekken naar aanleiding van de meest recente uitlatingen van de heer Albert Verlinde.”

Heel goed dat Humberto doorzet, vindt Bridget Maasland. “Ik vind dat heel erg goed, want het is natuurlijk ook een beetje mosterd na de maaltijd. Waarom zou je het nu in één keer intrekken?”, zegt ze in RTL Boulevard.

‘Excuus is excuus’

Inval-Ikink Frank Dane is iets milder gestemd. “Aan de andere kant: excuus is excuus, toch?”

Rob Goossens: “Dit was een tien keer beter excuus dan wat Albert vorige week deed, dus ik denk dat ik persoonlijk met de hand over mijn hart had gestreken, maar ik ben niet Humberto.”

Bridget: “Ja? Je vindt het niet te laat dan?”

Dwalen en keren

Rob: “Ja, weet je, hij had het gewoon in één keer goed moeten doen, maar uiteindelijk: beter ten halve gedweild, gedwaald, dan ten… Nee, ten halve gekeerd. Nee, iets met dwalen en keren…”

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden is sceptisch. Hij heeft met Albert gesproken, maar zit nog steeds met een aantal vragen, vertelt hij bij Telegraaf TV. “Ik dacht: doe je dit dan omdat het je spijt of doe je het omdat je dan denkt dat je straks in de rechtszaak kansmaakt op geen vervolging? Maar daar wilde hij niets over kwijt.”

Gijp reageert

En wat vindt René van der Gijp ervan? Hij vindt het mooi geweest, laat hij weten in VI Vandaag. “Die Humberto moet hem nu toch redden? Die moet hem nu redden en gewoon zeggen: ‘Het is wel leuk geweest, twee keer is prima.’ Ik bedoel: zwaarder door het stof kan de man niet gaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen