Angela de Jong: ‘Triest om te zien hoe erg Albert Verlinde is afgegleden’

Angela de Jong vindt het enorm triest en pijnlijk om te zien hoe erg Albert Verlinde is afgegleden sinds zijn vertrek bij RTL Boulevard. “Het was ooit een hele grote meneer in televisieland.”

Angela de Jong en Albert Verlinde © RTL

De geloofwaardigheid en de gunfactor van Albert Verlinde hebben een enorme deuk opgelopen sinds zijn schandelijke poging om Humberto Tan neer te zetten als het volgende seksuele roofdier dat ontmaskerd moet worden. “Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi”, zei hij trots terwijl hij de verdachtmakingen aan Humberto’s adres uitsprak.

Idiote Albert

Toen Humberto na die uitspraken van Albert in Shownieuws direct aan de bel trok en hem ter verantwoording riep, gaf Albert ineens geen thuis meer. Daarop besloot Humberto om aangifte te doen van smaad en laster, gesteund door veel van zijn tv-collega’s. En toen? Toen krabbelde Albert ineens lafjes terug.

Eerst deed Albert net alsof de hele wereld hem gewoon verkeerd begrepen had, maar gisteren ging hij – kennelijk uit angst voor een aanstaande rechtszaak – alsnog diep door het stof. Heel diep. Ineens vindt Albert zijn uitspraken over Humberto niet alleen ‘belachelijk en stom’, maar ook ‘idioot en dom’.

‘Het is Shownieuws, duh!’

Als Albert zijn eigen uitspraken zó onderuithaalt, dan kun je je afvragen waarom hij ze überhaupt gedaan heeft. Wilde hij Humberto beschadigen? Wilde hij de aandacht van John de Mol afleiden in de Voice-misbruikzaak? Er zijn genoeg vragen te stellen, maar gelukkig had Albert het autocuepopje Tooske Ragas tegenover hem zitten.

En ook de deskundigen aan de andere kant van de desk, Guido den Aantrekker en Frits Huffnagel, vroegen niets. “Het is Shownieuws, duh”, schrijft Angela de Jong vandaag in haar AD-column. “Daar deden ze wat ze altijd doen als er een lid van de grote SBS-familie onder vuur ligt: iedereen hield zijn mond.”

In- en intriest

Het is eigenlijk gewoon lachwekkend, zegt Angela. “Als het plaatje niet zo in- en intriest was. Daar zat Albert Verlinde, ooit een heel grote meneer in tv-land, wiens nieuwtjes en mening je als kijker serieus nam. Die samen met Beau van Erven Dorens iconische tv heeft gemaakt.”

“Die Albert slijt nu zijn tijd bij Shownieuws. Met Tooske, godbetert. Tussen de tweederangs showbizzdeskundigen die avond aan avond opzichtig hun vriendjes en werkgever bewieroken. En hij doet er al even hard aan mee.”

Door het riool

Van zijn reputatie was al weinig meer over sinds het floppen van 6 Inside, aldus Angela. “Maar met Humberto-gate zijn de laatste restjes door het riool gespoeld.”

“Het doet me gewoon pijn om te zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen