Frank Dane nog maar elf maanden onder contract bij John de Mol

Frank Dane staat nog maar elf maanden onder contract bij John de Mol, namelijk tot het eind van het jaar. Hij weet op dit moment nog niet of hij radio blijft maken bij zijn zendergroep Talpa Radio.

Frank Dane © RTL

Twee dagen nadat zijn broer Robert Jensen de miljardairsfamilie De Mol ‘om te kotsen‘ noemde, blijkt Frank Dane nog steeds on speaking terms te zijn met het radiobedrijf van John de Mol. Vlak na de kerst werd Frank plotseling ontslagen als ochtendjock van Radio 538 en nu zit collega Wietze de Jager alweer een kleine maand op zijn plek.

Frank duikt op

Een maand na zijn publieke vernedering stond Frank gisteren voor het eerst weer aan de desk van RTL Boulevard. “Leuk om er weer te zijn. Het gaat wel oké, het gaat wel goed. Ik ben eigenlijk blij dat ik de deur uit ben en weer even hier kan zijn ofzo, want ik zit een beetje werkloos thuis. Een beetje duimen te draaien.”

Hoe gaat het met hem? “Ik ben het nog wel een beetje aan het verwerken allemaal. Ik heb vooral heel veel contact met mijn team, want we deden dit altijd met z’n zevenen. We weten nog niet zo goed hoe alles eruitziet en hoe de toekomst zal zijn. Ik heb eigenlijk pas één gesprekje gehad met Talpa, dus we zijn aan het praten over hoe nu verder.”

Donderslag

Zag Frank zijn ontslag als 538-ochtendjock aankomen? “Nee. Dat was voor mij donderslag bij heldere hemel. Het was na kerst, het was vakantie en ik zou de volgende dag vertrekken naar Spanje. Ik werd gebeld van: ‘Kun je even hierheen komen?’ Ik dacht: wat gek, als er maar niet iemand ziek is of misschien is er wat met iemand. Zo klonk het een beetje.”

“En toen: ‘Kunnen we niet even bellen?’ Binnen een kwartier hing ik aan de telefoon en toen was het van: ‘Ja, we willen stoppen met de ochtendshow.’ Toen dacht ik: oké. Ik heb de reden niet gehoord. Ja, dat 538 een nieuwe fase in wilde en daarom wilden ze stoppen”, aldus de radiomaker.

Radioegrafenis

Frank is toen met iedereen uit zijn team gaan bellen. “Want ik wilde wel dat iedereen dat persoonlijk van mij hoorde. Ze zeiden: ‘Je kan nog tot 31 januari je ochtendshow doen’, maar daarvan dacht ik: nee, nee. Dat is een beetje alsof ik naar mijn eigen begrafenis ga, dat hoeft van mij niet. Toen heb ik gevraagd: ‘Laat het maar zo.’”

Radio 538 onthulde in november al zijn nieuwe programmering. Waarom is hij tóen niet aan de kant geschoven? “Ik had dat ook logischer gevonden, maar ik weet niet waarom ze dat hebben gedaan. Ik heb ook pas één gesprekje gehad, dus het is nu een beetje kijken naar de toekomst en kijken of ik nog wat kan doen daar en misschien ook niet.”

Elf maanden

Wil Frank blijven? “Ik ben op mijn achttiende ooit begonnen bij 538, dus mijn hart ligt daar ook echt wel. Op dit moment vind ik het lastig te beantwoorden, want ik heb ook een team dat ik graag aan het werk wil houden. Die kijken ook naar mij, van: Frank, wat ga jij doen? Als ik ga stoppen of thuiszitten, dan betekent het ook voor hen dat het klaar is.”

Hoe lang staat hij nog onder contract? “Tot het eind van het jaar”, zegt hij. “Er zijn heel veel belangen en ik probeer het voor iedereen goed te doen. Het is heel veel praten en het kan nog wel even duren.”

Ondertussen hoopt Frank vooral vaak aan de desk te staan van RTL Boulevard. “Ik hoop ook gewoon veel hier te zijn, want het is heel lekker om hier te staan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen