Marco Borsato krijgt dringend advies: ‘Maak haast met je reactie!’

Marco Borsato wordt door het radioprogramma van Rick van Velthuysen aangemoedigd om haast te maken met een reactie over de geruchten die rondgaan. “Als er niks aan de hand is, kom naar voren.”

Marco Borsato © RTL

Er gaan op dit moment de wildste geruchten over vermeend grensoverschrijdend gedrag door Marco Borsato. Er zou zelfs een rechtszaak op handen zijn. De geruchten zijn voor rapper Lange Frans reden genoeg om zich van de zanger te distantiëren. Het is hoog tijd dat Marco met een reactie komt, zegt radiosidekick Koert Walraven op NPO Radio 2.

Dubieus

De geruchten over Marco komen aan bod in de radioshow van Rick van Velthuysen op NPO Radio 2. Na afloop van het liedje Too Much Too Young van The Specials, zegt de voice-over: “Ging dit over Borsato?”

Rick daarop: “Ah jongens, hou nou toch eens een keer op om die man zo zwart te maken de hele tijd. Waarom is iedereen achter Borsato aan?”

Sidekick Koert: “Ja, ik vind het een bijzonder verhaal. Ik vind wel dat de feiten altijd leidend moeten zijn, maar je gaat natuurlijk toch luisteren naar wat er allemaal bekend en gezegd is en er schijnt dus ergens een tapeje te zijn van een moeder die naar Borsato toe is gegaan, want die moeder had dan weer in het dagboek van haar dochter iets gelezen. Het is wel een beetje dubieus.”

Tapeje

Rick vindt het ook heel dubieus. “Ja, precies, dat is het op voorhand.”

Koert: “Hè? Op voorhand?”

Rick: “Ja, niet voorhuid, maar voorhand! Maar er zijn toch altijd wel meiden die iets schrijven in een dagboek wat misschien imaginair heeft plaatsgevonden, maar wat niet precies de feiten zijn.”

Koert: “Ja, maar hij heeft het toegegeven op dat tapeje.”

Rick: “Op dat tapeje heeft hij het toegeven? Oké, heb je dat tapeje gehoord?”

Snel handelen

Marco moet snel handelen, adviseert Rick. “Nee, maar dat is dus wat ik zeg: er moet nu gewoon snel gehandeld worden, want hoe langer dit in de lucht blijft hangen, hoe schadelijker het wordt. Nu krijg je dus al dat mensen zeggen: die fotoshoot van War Child gaat niet door. Child… Kinderen… Dus…”

“Dan denk ik: Marco, doe nou slim: als het gel°l is en het klopt niet, kom dan zo snel mogelijk met een verklaring en laat dan de wederpartij maar komen met: ‘Nee, ik heb bewijs dat je hebt toegegeven dat je inderdaad verkeerde dingen gedaan hebt.’ Dit moet je niet laten hangen zoiets.”

Dingetje

Rick: “Ik vind het wel een dingetje, Koert.”

Koert: “Ja, het is zeker een dingetje. Maar je hebt zelf een dochter van 15. Stel dat je in haar dagboek zou lezen dat er iets is gebeurd op een feestje van Henny Huisman?”

Rick: “Een meisje van 14 of 15 komt toch nooit op een feestje?”

Koert: “Ja, maar hij heeft toch altijd van die barbecues? Daar konden al die kids gewoon naartoe komen. En daar schijnt dat dus in die setting gebeurd te zijn.”

Rick: “Ja, maar dat wordt beweerd, Koert! Je bent toch geen oud wijf of wel?”

‘Kom naar voren!’

Koert: “Ja, maar het verhaal is – dat staat overal nu – dat er een tapeje is van die moeder die hem heeft geconfronteerd, waarop hij het heeft toegegeven.”

Rick: “Kom dan met dat tapeje!”

Koert: “Mijn advies zou zijn: Marco, maak hier haast mee. Als jij weet dat er niks aan de hand is, kom naar voren.”

Rick: “Ik kan het me niet voorstellen. Kleine meisjes, nee dat geloof ik niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen