Angela de Jong vindt dat Maxime Meiland slappe ruggengraat heeft

Angela de Jong vindt het ongelooflijk slap van Maxime Meiland dat ze opeens haar excuses aanbiedt in de hoofddoekjesrel. “Ze doet een gooi naar de titel ‘tv-ster met de slapste ruggengraat’.”

Maxime Meiland en Angela de Jong © SBS, RTL

Maxime Meiland heeft publiekelijk de islamkritische uitspraken van haar moeder Erica Meiland gesteund en dat komt haar duur te staan. Aanvankelijk was haar houding nog stoer (“Als ik daar dan dingen mis door loop: so be it, dan. Ik vind mijn mening belangrijker dan wat ik verdien”), maar na een hevige cancelstorm is ze toch door het stof gegaan.

Slappe ruggengraat

Laf, vindt Angela het. Ze doet volgens haar ‘een gooi naar de titel ‘tv-ster met de slapste ruggengraat’’. “En natuurlijk waren het ‘de media’ die haar woorden hadden verdraaid. Ah ja, daar was-ie weer, de hedendaagse variant op ‘de hond heeft mijn huiswerk opgegeten’”, schrijft ze in het AD.

Maxime moet niet de media de schuld gaan geven, vindt Angela. “Gek genoeg zijn het altijd mensen die hun geld verdienen in ‘de media’ die dat smoesje gebruiken.”

Respect

Angela vindt dat Maxime slappe knieën heeft. “Ik had meer respect voor haar gehad als ze gewoon had gezegd: ‘Mensen, ik moet wel, want van Leroys salaris kunnen we onze nieuwe villa niet betalen’. Of: ‘Ik heb geen zin om persoonsbeveiliging in te huren om mijn kinderen veilig naar school te brengen.’”

Want dat is het échte probleem, vindt Angela. “Dat het recht om je beledigd te voelen anno 2021 zwaarder telt dan het recht op vrijheid van meningsuiting”, zegt ze. “Als je niet in de pas loopt met het woke-leger lig je eruit, desnoods letterlijk en met harde hand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen