Verraadt Robbert Rodenburg zichzelf? ‘Talkshow in scène gezet!’

Het lijkt erop dat Robbert Rodenburg zichzelf in de nieuwste aflevering van zijn talkshow Open Kaart onbedoeld verraadt. Is het spontane karakter van het programma inderdaad in scène gezet?

Kees Tol © YouTube

Robbert is in korte tijd een bekende Nederlander geworden omdat hij met hulp van zijn influencende vriendinnen Anna Nooshin en Maxime Meiland een succesvolle talkshow heeft opgezet op YouTube: Open Kaart. Hoewel Robbert het allemaal best aardig doet en ook mooie namen strikt, is het format van zijn programma wel ietwat merkwaardig.

Geïnterviewde interviewer

Dat narcisme wijdverspreid is onder bekende Nederlanders is natuurlijk geen geheim, maar Robbert heeft nu een programma gecreëerd waarin niet alleen zijn BN’er-gasten zich interessant genoeg achten om van alles te vertellen, maar ook de interviewer zélf. Robbert wil namelijk ook dat zijn gasten allemaal vragen aan hém stellen.

Om en om lezen Robbert en zijn wekelijks wisselende gasten vragen aan elkaar op. Zo ontstond vorige week de merkwaardige situatie dat een absolute grootheid als André van Duin op een gegeven moment vragen moest stellen aan een opkomend YouTube-figuur, dat nog niet eens in zijn schaduw mag staan.

‘In scène gezet’

Aan het begin van de uitzending beweert Robbert altijd dat hij en zijn gasten absoluut niet weten welke vragen zijn productieteam heeft opgeschreven, maar volgens Dennis Schouten is dat absolute onzin. Hij was uitgenodigd om te gast te zijn in Open Kaart en klapte uit de school toen hij op het laatste moment gecanceld werd.

Volgens Dennis is dit onderdeel van Open Kaart namelijk in scène gezet. “Ik had zelfs al de vragen ontvangen die ik aan hem moest stellen, namelijk of hij worstelde met zijn geaardheid en dat soort dingen. Er wordt van tevoren overlegd wie wat aan elkaar gaat vragen.”

Verraadt Robert zichzelf?

Robbert lijkt zich in de nieuwste aflevering van Open Kaart, waarin hij Dylan Haegens interviewt, te verraden. Op een gegeven moment leest Dylan namelijk een vraag op, die de productie helemaal niet heeft opgeschreven. “Voor hoeveel geld verkoop je… Nee, grapje!”, roept hij.

Daarop reageert Robbert verbijsterd. “Oh, ik denk al! Hahaha.”

Die verbazing wijst erop dat Robbert een andere vraag hoorde dan hij had verwacht. Weet hij dan toch over de vragen die gesteld gaan worden? Volgens Dennis is het antwoord ja, maar Robbert ontkent bij hoog en laag.

Fragment

Het bewuste fragment (vanaf 18:20):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de gasten van Robbert Rodenburg alle vragen al lang weten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen