Humberto Tan: ‘Ik heb de late talkshow in Nederland veranderd’

Humberto Tan denkt dat hij het genre late-night-talkshows in Nederland voorgoed heeft veranderd met zijn programma RTL Late Night, dat hij van 2013 tot en met 2018 presenteerde op RTL 4.

Humberto Tan © RTL

Op de vraag van tijdschrift Margriet waar hij het meest trots op is, antwoordt Humberto: “De RTL Late Night periode. Dat blijft een programma waar ik heel veel plezier uit heb gehaald. We zijn echt from scratch begonnen, dat maakt het zo mooi. Om iets wat ik zelf heb bedacht vorm te geven.”

‘Geen opschepperij’

RTL Late Night heeft een flinke stempel gedrukt op het Nederlandse tv-landschap, denkt Humberto. “Ik durf ook wel te zeggen dat ik, samen met een heel fijn team, de late avond toch een klein beetje heb veranderd, een andere richting heb gegeven. En dat is geen opschepperij‚ maar iets wat ik gewoon zie.”

Hij bracht iets heel nieuws naar de late avond, meent Humberto. “Met Late Night hebben we laten zien dat je heel goed een gesprek met een minister, een volkszanger en een onbekend iemand met een mooi verhaal, in een programma kunt hebben.”

Schatplichtig

Hoe heeft RTL Late Night de late tv-avond veranderd? “We hebben het formele informeler gemaakt, zonder dat dat inboet aan iemands boodschap. En dat voorbeeld is ook gevolgd door andere latenightprogramma’s. Met als kanttekening dat we allemaal schatplichtig zijn aan Barend en van Dorp!”

Inmiddels heeft Humberto zijn RTL Late Night-trauma grotendeels verwerkt. “Ik ben er echt verdrietig om geweest dat het programma stopte, maar ik wist ook dat het geen zin had om in bed te blijven liggen. In die zin kon ik de knop zakelijk gezien goed omzetten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen