Omroep Zwart veroordeelt wangedrag oprichter Akwasi

Omroep Zwart veroordeelt het wangedrag van oprichter Akwasi. Wat hij heeft gedaan, ligt niet in lijn met de koers en missie van de omroep. Dat laat de organisatie weten in een verklaring op Instagram.

Akwasi © NPO Radio 1

Ruim een week geleden ontstond er wederom ophef over Akwasi, omdat hij een journalist van NPO Radio 1 dwong om een interview van zijn laptop te wissen. Het intimiderende gedrag van de rapper is breed veroordeeld en nu, een week later, ook door zijn eigen omroep. Akwasi is samen met mede-oprichter Gianni Grot het boegbeeld van Zwart.

Zwart veroordeelt Akwasi

Zwart heeft behoorlijk lang gewacht met een officiële verklaring, maar er bleven volgens de omroep vragen over binnenkomen. Daarom ligt er nu een statement. “Naar aanleiding van de gebeurtenissen (…) hebben we verschillende vragen ontvangen over de journalistieke waarden en het belang van een vrije pers voor omroep Zwart. En dat kunnen we ons goed voorstellen.”

“Laat er vooral geen misverstand over bestaan: wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd. Persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en respect voor het journalistieke vak zijn wat ons betreft cruciaal en staan nooit ter discussie.”

Koers en missie

De verklaring wordt als volgt afgesloten: “Wat er tijdens het interview is voorgevallen is absoluut niet in lijn met de koers en missie van omroep Zwart. We vervolgen onze ambitie om de meest verbindende omroep van Nederland te worden. Waar iedereen wordt gezien, en iedereen wordt gehoord.”

Het statement lokt veel begripvolle reacties uit. “Akwasi is een mens met een goed hart. Alleen soms laat hij zich te veel leiden door emoties, hoe menselijk/begrijpelijk dat wel niet is. Hij is geen politicus, hij is een rapper”, zegt Snoesje bijvoorbeeld.

Ook BN’ers steunen het statement. Angela Groothuizen liket de verklaring en Charly Luske zegt: “👏🏼👏🏼👏🏼”

Lees ook

Akwasi pakt laptops af van NPO Radio 1: ‘Kwalijk en intimiderend’ (8 januari)
Akwasi uitgekotst bij Boulevard, Jinek en Shownieuws: ‘Doodzwijgen’ (9 januari)
Akwasi mogelijk weg als omroepbaas na intimideren NPO-journalist (9 januari)
Angela Groothuizen blijft fan van Akwasi: ‘Zijn pijn zit heel diep’ (11 januari)
NPO-baas Shula Rijxman waarschuwt Akwasi: ‘Ik ben geschrokken’ (11 januari)
OM is er al over uit: Akwasi niet vervolgd voor intimideren journalist (11 januari)
Na Akwasi-rel: ‘Journalisten op cursus zwarte mensen interviewen’ (12 januari)
Britt Dekker en VI-heren pakken Akwasi én Angela Groothuizen aan (12 januari)
VPRO-ster Tim den Besten: ‘Akwasi moet van spullen afblijven’ (13 januari)
EO spaart Akwasi: ‘Of we dat ook hadden gedaan bij Thierry Baudet?’ (13 januari)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen