Britt Dekker en VI-heren pakken Akwasi én Angela Groothuizen aan

Britt Dekker en de mannen van Veronica Inside denken dat Akwasi zichzelf gediskwalificeerd heeft door een journalist van NPO Radio 1 te intimideren. Ook klinkt er kritiek op Angela Groothuizen.

Akwasi en Britt Dekker © RTL, NPO

De agressie van Akwasi jegens de radiojournalist is echt bespottelijk, vindt Britt Dekker. “Als ik elke keer de apparatuur mee moet nemen als ik spijt heb van een uitspraak, dan kan ik een warenhuis beginnen”, aldus het televisietalent in het programma Media Inside.

Britt: ‘Akwasi is af’

Akwasi heeft zichzelf nu echt buiten spel gezet, aldus Britt. “Het enige goede van dit vind ik dat het nu wel duidelijk is dat iemand die tot geweld oproept op de Dam en de persvrijheid bedreigt, niet de kwaliteiten heeft om de leider te worden van een omroep. Ik denk dat je daar dan wel een soort van af bent.”

De woedeuitbarsting van Akwasi volgde vlak nadat hij toegaf de omstreden Dam-speech van tevoren te hebben bedacht. “Hij kwam er zelf achter dat hij toegaf dat hij eigenlijk van tevoren had bedacht wat hij op de Dam ging zeggen. Toen dacht ‘ie: oh, shit, nu kan ik misschien wel vervolgd worden.”

Onzin en wartaal

Ook de mannen van Veronica Inside zijn er volledig klaar mee. “Je hoeft eigenlijk toch niks meer over Akwasi te zeggen als hij zichzelf al zo belachelijk maakt, toch? Dat is wat er nu gebeurt”, aldus presentator Wilfred Genee.

Johan Derksen: “Het was op de Dam, bij Beau en ik heb hem vaker op tv gezien: élke keer als hij in beeld is, slaat hij onzin en wartaal uit en maakt hij zichzelf belachelijk. Hij heeft nu nog even de Omroep Zwart opgeblazen. Die omroep kan al niet meer. Zo’n man… Dit zie je Jan Slagter toch niet doen.”

Angela Groothuizen

Bij Veronica Inside, zowel in de radio- als de tv-variant, werd ook de rol van Angela Groothuizen besproken. Zij is volop op de barricades gegaan voor Akwasi. “Weet je wat ik zo bizar vind? Dat er nog zo veel BN’ers achter hem blijven staan. Zo’n Angela Groothuizen blijft gewoon achter hem staan”, aldus radiosidekick Rick Romijn gisteren in de radio-VI.

Niels van Baarlen: “Angela Groothuizen zegt: ‘Ja, het is ook allemaal niet makkelijk wat hij heeft meegemaakt.’ Ja, sorry… Wacht even. Zij zien zijn verleden als een soort excuus om nu maar zo te doen.”

En Wilfred Genee ’s avonds in de tv-variant: “Er zijn nog steeds mensen als Angela Groothuizen die er nog steeds in geloven.”

Johan Derksen: “Ja, wat heeft Angela Groothuizen plotseling daarmee? Denkt ze dat ze daar een soort directeur kan worden ofzo?”

Patty wil Akwasi op cursus

Een andere BN’er die zeer kritisch is over Akwasi, is Patty Brard. Zij tipt Akwasi om een anger-management-curus te volgen. “Ik vind dat als je een omroepbaas wil worden, dat je wel even moet werken aan dat korte lontje van je. Een beetje anger management zou in zijn geval misschien niet echt veel kwaad kunnen”, zei ze in Shownieuws.

Ook zij ergert zich aan de BN’ers die Akwasi ondanks alles blijven steunen. Zij wijst op Tanja Jess, die aangaf niet per se voor Akwasi, maar wel voor zijn ideeën te kiezen. “Ja, maar hij is het boegbeeld van de omroep, dus je kiest wél voor Akwasi”, aldus Patty.

Lees ook

Lees alles over de nieuwste Akwasi-rel:
Akwasi pakt laptops af van NPO Radio 1: ‘Kwalijk en intimiderend’ (8 januari)
Akwasi uitgekotst bij Boulevard, Jinek en Shownieuws: ‘Doodzwijgen’ (9 januari)
Akwasi mogelijk weg als omroepbaas na intimideren NPO-journalist (9 januari)
Angela Groothuizen blijft fan van Akwasi: ‘Zijn pijn zit heel diep’ (11 januari)
NPO-baas Shula Rijxman waarschuwt Akwasi: ‘Ik ben geschrokken’ (11 januari)
OM is er al over uit: Akwasi niet vervolgd voor intimideren journalist (11 januari)
Na Akwasi-rel: ‘Journalisten op cursus zwarte mensen interviewen’ (12 januari)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen