Angela Groothuizen blijft fan van Akwasi: ‘Zijn pijn zit heel diep’

Angela Groothuizen blijft fan van Akwasi, ook nu bekend is geworden dat hij een journalist van NPO Radio 1 heeft geïntimideerd. Die jongen heeft het gewoon heel zwaar, meent de RTL-diva.

Akwasi en Angela Groothuizen © RTL

Na zijn tweede misstap wordt Akwasi ineens ook door een groot deel van Hilversum uitgekotst, maar er is ook nog een harde kern die hem steunt. Eén van hen is Angela Groothuizen, die ambassadeur is van Akwasi’s omroep Zwart. Ze vindt het onhandig dat hij de NPO Radio 1-journalist heeft geïntimideerd, maar wijst erop dat hij al sorry gezegd heeft.

Angela steunt Akwasi

Angela benadrukt dat ze intimidatie in principe geen goede zaak vindt. “Het was een onbegrijpelijke actie van een gewaardeerde collega”, zegt ze in het AD. Maar: “Hij heeft zijn excuses gemaakt en trekt zich even terug.” Daarmee is voor Angela ook de kous af, meldt de krant.

Dat Akwasi steeds zo agressief is, begrijpt Angela wel. “Hij heeft veel voor zijn kiezen gehad. Ik zie steeds dat de pijn waar dit allemaal uit voortkomt overheerst en tot verkeerde acties leidt. Ik denk dat het diep zit, en dat het ook zijn motortje is. Het is een fijne vent die even rust moet nemen.”

Rabiaat rechts

Meer moeite heeft Angela met de kritische uitspraken van Gerard Joling over immigratie. Ze vindt dat hij zijn rechtse meningen voor zich moet houden. “Hij is zo rabiaat rechts, die jongen. Ik ken Geer nu al 45 jaar. Dan denk ik: Je mag het gerust vinden, maar moet je dat ook allemaal zo hard roepen?”, zei ze onlangs.

Gerard vond dat niet leuk van Angela, reageerde hij in november. “Dat vond ik een beetje een rare uitspraak van haar. Ik bedoel, als je vier weken met iemand in een programma hebt gezeten en je gaat dan dat soort dingen zeggen, is dat toch gek. lk vond het niet gepast.”

Kritiek op Angela

Angela Groothuizen krijgt via haar socials behoorlijk wat kritiek te verwerken over haar steun voor Akwasi. “Wat een onzin allemaal. Over pijn bij Akwasi. Is gewoon een notoire publiciteitsgeile crimineel die vervolgd had moeten worden. Sorry maar het polariseren begint bij mensen als Akwasi, Sylvana Simons en een omroep als Zwart”, zegt Frans tegen Angela.

Ook Miriam is teleurgesteld in Angela. “Hoe kunt u een omroep blijven steunen met zo’n onbeschoft iemand die collega’s van de omroep zo onbeschoft bejegend en zo’n toon aanslaat en laptops mee neemt? Ik heb er geen woorden voor…”, zegt ze.

En Dennis: “Weer een BN’er die interessant wil doen. Tanja Jess met een IQ van een Iglo-visstick en Angela groothuizen zit op de schopstoel bij RTL; ja, dan ga je gekke dingen doen, zoals je aansluiten bij een omroep Zwart.”

Akwasi en Angela

Akwasi en Angela drie kwartier in gesprek met elkaar:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen