VPRO-ster Tim den Besten: ‘Akwasi moet van spullen afblijven’

Zelfs BN’ers waarvan je zou verwachten dat ze tot het bitterende eind voor Akwasi op de barricades gaan, zijn er nu een beetje klaar mee. VPRO-ster Tim den Besten vindt dat de rapper te ver is gegaan.

Tim den Besten © BNNVARA

Akwasi is negatief in het nieuws vanwege het intimideren van een EO-journalist. Veel mensen spugen hem nu uit: van NPO-bazin Shula Rijxman tot usual suspects als Johan Derksen en van Britt Dekker tot Bridget Maasland. Ook VPRO-presentator Tim den Besten laat zich nu kritisch uit over de voorheen zo geliefde rapper.

‘Dam was nog begrijpelijk’

Tim den Besten bleef na Akwasi’s Dam-speech, waarin hij geweld tegen Zwarte Piet aankondigde, nog wél achter de rapper staan. “Dat op de Dam was allemaal niet zo slim, maar misschien op een bepaalde manier wel begrijpelijk door de emoties die hoogoplopend”, aldus de presentator in Media Inside.

Britt Dekker: “Begrijpelijk? Om op te roepen tot geweld?”

Tim: “Nee, maar ja, als je boos of geëmotioneerd bent, zeg je soms stomme dingen. Hij heeft het alleen op een groot podium gezegd. Ik denk dat hij daar ook wel spijt van heeft. Dat heeft hij ook wel gezegd. Maar een ezel stoot zich dan niet twee keer aan dezelfde steen en nu doet hij eigenlijk weer hetzelfde.”

Ezel

Ezel Akwasi stoot zich dus wél twee keer aan dezelfde steen. Hij is nu alwéér negatief in het nieuws en wederom omdat hij zijn agressie niet in bedwang kon houden.

Hij is te ver gegaan, vindt ook Tim nu. “Ik denk toch wel dat je van andermans spullen moet afblijven en helemaal van de spullen van journalisten. Die journalist die tegenover hem zat had volgens mij echt het beste met hem voor. Daar zat helemaal niets raars in. Ik snap het dan niet zo goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen