Eva Jinek nam vanwege corona afscheid van tv-biertje: ‘Lastig’

Eva Jinek drinkt vanwege de avondklok voor alcohol geen bier meer in haar talkshow op RTL 4 en dat vond ze best even wennen. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de Nouveau.

Eva Jinek © RTL

Al sinds jaar en dag presenteert Eva Jinek haar programma’s met een biertje op tafel, vaak een variant zonder alcohol, maar ook die wordt tijdens de huidige coronalockdown niet geschonken. Een bittere pil voor de presentatrice, omdat het een van de dingen is die haar tijdens live-uitzendingen op haar gemak stelt.

Koude kermis

Eva baalt stevig. “Ik drink geen bier meer aan tafel tijdens de uitzending. Dat is sinds de coronamaatregel inging die bepaalde dat je na achten geen alcohol meer mag schenken. Ik drink meestal 0.0 bier, maar het was toch een behoorlijke koude kermis voor mij, kan ik je vertellen. Ik was gehecht aan mijn biertje.”

Veel kijkers reageren enthousiast dat Eva haar biertje de deur uit heeft gedaan, aldus de RTL-presentatrice. “Nu krijg ik dus mails: ‘Het valt me op dat je theedrinkt, gefeliciteerd, wat leuk!'”

Geluksdrankje

Eva heeft een bijzondere relatie met bier. Heeft het haar gelukkig gemaakt in het leven? “Bier heeft me veel geluk in het leven gebracht. Maar het antwoord is nee. Het is wel zo dat de zwaarte, of de drang om het goed te doen, er een klein beetje afgaat als je hebt gedronken”, vertelde ze eerder aan Vice.

Vroeger kleedde Eva zich na een paar biertjes helemaal uit, maar dat heeft ze op tv nooit gedaan. “Ik werd vroeger vaak een exhibitionist als ik drank op had. Mijn vriendinnen werden er helemaal gek van. Als ik me dan weer eens begon uit te kleden dachten ze: alsjeblieft. Stop daarmee. We hebben je hele lijf allemaal al gezien.”

“Het zit in me om de grens op te zoeken.”

Fragment

Hélène Hendriks spreekt Eva Jinek aan op haar drinkgedrag:

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen