Akwasi uitgekotst bij Boulevard, Jinek en Shownieuws: ‘Doodzwijgen’

Rapper Akwasi is vrijdagavond behoorlijk uitgekotst in de actuele programma’s op televisie. Eigenlijk was iedereen het er wel over eens: ditmaal is de rapper écht een stap te ver gegaan.

Akwasi © NPO Radio 1

Akwasi raakte vrijdagavond opníeuw in opspraak, nadat NPO Radio 1 onthulde dat hij een journalist van de zender heeft geïntimideerd. Het nieuws werd besproken in meerdere actuele programma’s op televisie, waaronder Jinek, RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Het wangedrag van Akwasi werd behoorlijk afgekeurd.

‘Niet sympathiek’

Presentatrice Bridget Maasland van RTL Boulevard vindt Akwasi niet sympathiek overkomen. “Het is toch niet sympathiek, hè? Als je zelf met iets bezig bent in de media… Ik snap dat niet.”

Misdaadjournalist John van den Heuvel: “Niet sympathiek? Het is schandalig. Die man mag toch nooit meer op deze manier geïnterviewd worden? Zwijg hem dood. En zo’n man wil een publieke omroep gaan oprichten? Ik vind het te schandalig voor woorden.”

Tv-kenner Rob Goossens: “Ik hoop dat de minister dit meeweegt in de beslissing om Omroep Zwart uiteindelijk wel of niet zendtijd te geven. Als hij zo met media omgaat, wil je hem dan 3 miljoen geven om hem zijn eigen medium te geven? Ik zou zeggen van niet.”

Dreigend

Shownieuws stond ook met de oren te klapperen. Dyantha Brooks: “Dat is toch wel weer een heftige actie, na álles wat er eerder is gebeurd.”

Showkenner Bart Ettekoven: “Het is best heel dreigend. Eigenlijk sloeg hij direct om als een blad aan de boom.”

Kan Akwasi nu wel door met zijn Omroep Zwart? Bart: “We hebben even met de NPO gebeld en die zeggen eigenlijk dat het er los van staat. Zij zeggen: ‘Het een heeft niet met het ander te maken. Wij gaan dadelijk het plan beoordelen wat Akwasi gaat indienen. Daar staat dit incident eigenlijk los van.”

Patty Brard: “Het is al de tweede keer dat we het met excuses moeten doen.”

Pure intimidatie

Ook in de talkshow van Eva Jinek was men kritisch. Journaliste Floor Bremer: “Ik vind dit wel heftig om te horen, ook omdat het een terugblik is. Het is dan logisch dat je het over die speech hebt. Dat iemand dan bij een technicus de spullen pakt; dat is gewoon pure intimidatie natuurlijk. Dit is niet goed.”

Telegraaf-ster Wouter de Winther: “Om met Margriet van der Linden te spreken, zou ik zeggen: ‘Helder!’ Want je ziet hier toch wel iemand die kennelijk geen tegenspraak duldt, iemand die intimidatie kennelijk heel normaal vindt en dan te bedenken dat hij ook aan de poorten van Hilversum staat om zijn eigen omroep te beginnen… Ik vind dat zorgelijk.”

“Het lijkt mij een uitermate grote diskwalificatie voor verdere omroepplannen in elk geval. Ik vind ook wel dat het OM zich achter de oren mag krabben, want die hebben hem eerder nog met excuses laten wegkomen met die gewraakte uitspraken.”

Ongeloofwaardig

John van den Heuvel, die ook al in Jinek zat, vervolgens: “Die excuses waren eigenlijk al ongeloofwaardig en nu met terugwerkende kracht nog meer. Als je zo totaal geen lering trekt uit het gedrag dat je toen tentoon hebt gesteld en dan nu weer zo in de fout gaan… Ik vind het heel erg heftig. Ik snap overigens niet dat de EO hier twee weken mee heeft gewacht om het uit te zenden. Dit had meteen naar buiten gemoeten.”

Jeroen Smit: “Black Lives Matter is een ontzettend belangrijke beweging en die verdienen een voorman die op dat moment heel zorgvuldig zijn woorden weegt en een goed interview afgeeft. Het is ontzettend jammer dit, heel sneu.”

Mick van Wely: “Ik vind het een zwaktebod dat hij dan wegloopt en ook buitengewoon intimiderend.”

Twitter

Ook op Twitter is men uitermate kritisch. “Ongelofelijk. Wat ‘n vreselijk, arrogant, verwend en manipulerend ventje ben je dan!”, zegt Marga Bult bijvoorbeeld.

Journaliste Wouke van Scherrenburg: “Niet te geloven, wat een onacceptabele intimidatie.”

Story-baas Guido den Aantrekker spreekt van ‘de ware aard van de door policor bejubelde Akwasi’ en noemt hem een ‘doodeng sujet’.

NPO-ster Özcan Akyol: “Nou, dat riedeltje van een vredelievende woordkunstaar, die zich even op de Dam liet meeslepen, gaat ook niet meer echt op, hè?”

Mediakenner Marianne Zwagerman: “Je moet het echt even luisteren. De agressie was er vanaf de eerste minuut. Tegen een EO schatje notabene. Een van de weinige omroepen waar ze oprecht nieuwsgierig vragen stellen en je de tijd geven om uit te praten 🧡.”

En Geert Wilders: “Tuig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen