EO spaart Akwasi: ‘Of we dat ook hadden gedaan bij Thierry Baudet?’

De EO heeft er bewust voor gekozen om geen aangifte te doen tegen Akwasi nadat hij een journalist van de omroep intimideerde. Zou de omroep dat ook hebben gedaan bij een Thierry Baudet?

Akwasi en Arjan Lock © NPO, EO

Akwasi was niet blij met de vragen die EO-journalist Hans van der Steeg stelde, besloot zijn laptop mee te nemen en dwong hem een halfuur later om het interview te wissen. De rapper ligt daardoor wederom behoorlijk onder vuur. Het OM heeft besloten Akwasi niet te vervolgen en wees erop dat de EO ook geen aangifte heeft gedaan.

EO wilde geen rel

Daar is bewust voor gekozen, zegt EO-directeur Arjan Lock in het NRC. “Het is echt ongehoord wat er gebeurd is. Maar we zitten niet op een rel te wachten. Hij heeft zijn excuses aangeboden, daarom vonden we aangifte niet nodig. En gisteren heeft hij nog van zich laten horen, om nogmaals tegen de journalist te zeggen dat hem echt spijt. Dat vind ik mooi.”

Het spijt Arjan op zijn beurt dat Akwasi zo veel racistische reacties heeft gekregen nadat hij zijn misstap in de publiciteit gooide. “Wat er vervolgens gebeurde op Twitter, de soms racistische toon die daar werd verspreid, vind ik ook afschuwelijk.”

Thierry

Het NRC Handelsblad vraagt Arjan Lock of de EO iemand als Thierry Baudet óók had gespaard als hij zich net zo had misdragen. “Daar heb ik wel over nagedacht, en ik hoop dat wij zonder aanzien des persoons hebben gehandeld. Wat wel een rol speelde is dat we wisten dat Akwasi op het moment van uitzenden veel kritiek zou krijgen.”

Arjan lijkt Akwasi al helemaal te hebben vergeven. Als hij straks langs wil komen bij de EO om tips te vragen voor zijn nieuwe omroep Zwart, is hij van harte welkom. “Ze zijn van harte welkom om bij de EO langs te komen, voor advies. We bouwen samen aan een pluriforme samenleving.”

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen