Na ophef over Ferry Doedens: NOS waarschuwt voor gevaren OnlyFans

Ferry Doedens heeft flink wat stof doen opwaaien met zijn stoute carrièreswitch. Niet geheel toevallig komt de NOS juist nu met een groot artikel over OnlyFans, het platform waar Ferry pikante filmpjes van zichzelf deelt.

Ferry Doedens © RTL

De dag na het verlopen van zijn contract bij Goede Tijden Slechte Tijden, op 1 december, begon Ferry Doedens onder het pseudoniem Ferdinand Diego met een heel stoute pagina op OnlyFans. Op dit platform delen influencers tegen betaling ontklede foto’s en filmpjes van zichzelf en ook Ferry hoort daar nu bij.

Carrièreswitch

Nu OnlyFans vanwege Ferry’s carrièreswitch uitgebreid in het Nederlandse shownieuws is, komt de NOS met een achtergrondartikel over dit sociale medium. Hierin wordt niet alleen de enorme groei van OnlyFans besproken, maar ook de gevaren voor kersverse OnlyFans-sterren zoals Ferry Doedens.

Dat ook B-sterren als Ferry Doedens nu onderdak zoeken bij OnlyFans, vindt mediawetenschapper Linda Duits niet gek. “Het schnabbelcircuit ligt plat, ze worden niet geboekt bij clubs en verdienen dus geen geld aan hun beperkte faam. Voor hen is het een gunstig platform”, zegt ze tegen de nieuwsomroep.

Gevaar van Ferry?

Het kan lekker verdienen, maar een OnlyFans-carrière brengt volgens de NOS ook gevaren met zich mee. NPO Radio 1-redacteur Elif Kan vertelt dat pikante foto’s en filmpjes die achter een OnlyFans-betaalmuur zitten massaal illegaal worden gedeeld in chatgroepen op bijvoorbeeld Telegram.

“Iemand koopt dan een abonnement en haalt alles eraf en gaat dat dan illegaal verspreiden. Zo weet je nooit waar al je foto’s en video’s terechtkomen”, zegt Elif. “Die beelden kunnen zo ook jaren rondzwerven op het internet.”

En seksuoloog Yuri Ohlrichs van Rutger voegt daaraan toe: “Als jij een naaktfoto plaatst online, en die gaat een eigen leven leiden, dan gaat die nooit meer weg. Besef dat je kwetsbaar bent.”

Ferry gaat er vol voor

Na het uitlekken van zijn OnlyFans-carrière was Ferry aanvankelijk heel erg geschrokken, maar inmiddels heeft hij besloten er volledig voor te gaan. Zo heeft hij besloten om naast foto’s en filmpjes van zichzelf ook samenwerkingen aan te gaan met andere OnlyFans-sterren.

Ferry heeft aan zijn fans een samenwerking aangekondigd met ’s lands succesvolste OnlyFans-ster Levy van Wilgen. Volgens de Volkskrant boekt Levy veel succes met filmpjes waarop hij zichzelf bevredigt in het bijzijn van andere mannen, ondanks dat hij heteroseksueel is.

Nieuwe muziek

Hoewel Ferry nu allemaal stoute beelden van zichzelf op het internet zet, mikt hij ook nog steeds op een mainstream-carrière. Zo brengt hij woensdag de nieuwe single Gevallen uit.

Het is onduidelijk of Ferry op een mediatour gaat om dit liedje te promoten, want één ding is zeker: hij zal er niet onderuit komen om overal vragen te moeten beantwoorden over zijn carrièreswitch. “Ik vraag me wel af of hij zich realiseert wat het betekent voor de rest van zijn carrière”, zei Weekend-baas Bart Ettekoven onlangs.

Oscar

Ondertussen lijkt Ferry ook in de race voor een Oscar, getuige zijn geweldige acteerprestaties in een Insta-reclame voor de datingapp Happn:

Lees ook

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen