Erica en Maxime Meiland wilden Caroline per se voor bus gooien

De onthulling over het bloedbad in het Franse chateau van de Meilandjes is alleen in de biografie van Martien Meiland verschenen, omdat Erica en Maxime Meiland dat per se wilden.

Chateau Meiland © SBS 6

De Meilandjes onthulden vorige maand in de biografie van Martien dat zij hun kijkers een jaar lang hebben voorgelogen over het vertrek van huisvriendin Caroline van Eeden uit hun kijkcijferhit Chateau Meiland. Ze is niet vertrokken omdat ze oververmoeid was, maar omdat ze in een bloedbad belandde met dochter Maxime Meiland. Daar is over gezwegen omdat het te heftig zou zijn voor de SBS-kijkers.

Voor de bus

Martien Meiland wilde de bloederige ruzie met Caroline eigenlijk uit zijn boek houden, maar dat is niet gelukt. “Over de ware reden van de ruzie, een knokpartij met Maxime waarbij Caroline echt bloedde, lees je in het boek. Martien wilde er niet te veel over vertellen, maar Erica en Maxime hadden daar minder moeite mee”, zegt biograaf Jan Dijkgraaf in de Party.

Erica en Maxime hadden altijd al enige moeite met Caroline en ze wilden deze dame per se voor de bus gooien in de biografie. “Ik weet dat Martien Caroline juist wilde sparen, maar iedereen gebruikte wel een keer het argument ‘we zouden álles vertellen’. In dit geval dus de dames..”

Goudeerlijk

Jan Dijkgraaf vindt het heel prettig dat de familie geen blad voor de mond nam tijdens hun gesprekken. “Ze waren goudeerlijk en erg openhartig. Daar hoop je natuurlijk altijd op als schrijver, maar ze overtroffen mijn stoutste verwachtingen. Om die reden was het extra prettig werken.”

“Ik heb er ook nog een tijdje in coronatijd gezeten, toen er verder geen gasten waren op het chateau. Ik had de familie toen dus helemaal voor mezelf; echt een superproject om te doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen